TÉMA

Petr Kolouch

Lékaři z Bulovky předložili své požadavky. Týkají se pracovního režimu i výběru primáře

Lékaři z pražské Fakultní nemocnic Bulovka na odpolední schůzce se zástupci ministerstva zdravotnictví představili konkrétní podmínky, za kterých jsou ochotni pracovat. Minulý týden část z nich přestala sloužit přesčasy. Protestují tak proti odvolání dosavadního primáře. Konflikt s vedením nemocnice se pokouší urovnat právě resort zdravotnictví, pod který nemocnice spadá.
16. 10. 2023|

Ministerstvo analyzuje dopad možného zavedení poplatku na pohotovostech

Resort zdravotnictví připravuje analýzu, jak by se v praxi projevilo zavedení, respektive zvýšení regulačních poplatků na urgentních příjmech a pohotovostech. Snahou je bránit zneužívání péče. Šéf resortu Vlastimil Válek (TOP 09) už dřív řekl, že případné nové poplatky by se nedotkly lidí s akutními potížemi ani těch přivezených sanitkou.
2. 5. 2023|

V tlačenici je třeba vzepřít se a nekřičet, radí šéf pražské záchranky

Pro správnou pomoc při tragédií s více zraněnými je nejdůležitější organizace, říká Petr Kolouch, který šéfuje Zdravotnické záchranné službě hlavního města Prahy. Ocenil nasazení kolegů v Soulu, kde v tlačenici při halloweenských oslavách zemřelo v sobotu přes sto padesát lidí. Záchranáři o víkendu kvůli podobné situaci vyjížděli i do Slušovic na Zlínsku, kde bylo na tamní diskotéce při panice v davu zraněno osm lidí, část z nich nezletilých. Šéf pražské záchranky věří, že výchovou mladých lidí by bylo možné podobným situacím předcházet. A radí, že pokud se už člověk v nebezpečné tlačenici ocitne, musí být jeho prioritou zajistit si dostatečný prostor pro dýchání.
30. 10. 2022|
Události komentáře

Takový nárůst nakažených jsme nečekali, přiznal Vojtěch. Ze škol jsou covidové burzy, kritizuje Hřib

Česká republika zaznamenala v posledním týdnu rekordní počet nově nakažených lidí s koronavirem. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v pořadu Události, komentáře přiznal, že to „nikdo nečekal“. Podle odborníků souvisí nárůst s návratem žáků do škol, kde se covid šíří a několik z nich již muselo zavřít. Primátor hlavního města Zdeněk Hřib (Piráti) označil školy za „covidové burzy“ a zkritizoval vládu, že čas na přípravu promarnila.
12. 9. 2020|