TÉMA

Tula

Rusko hlásí útoky dronů. Na pobřeží Finského zálivu hoří plynový terminál, v Tule nálet poškodil zbrojovku

Úřady v několika ruských oblastech tvrdí, že sestřelily ukrajinské útočné drony. V plynovém terminálu Usť-Luga na pobřeží Finského zálivu v Leningradské oblasti hoří plynový terminál. V Tule jižně od Moskvy zasáhl dron zbrojovku. Podle webu Ukrajinska pravda stojí za útoky zpravodajské služby SBU a HUR.
21. 1. 2024Aktualizováno21. 1. 2024, 22:43|

Na Moskvu a další ruské oblasti mířil rozsáhlý dronový útok

Moskva i další ruské regiony se podle ruských médií a úřadů staly v noci na neděli terčem rozsáhlých útoků bezpilotních letounů. Dočasně kvůli nim byla přerušena doprava na moskevských letištích Domodědovo a Vnukovo. Ruské úřady uvádějí, že jeden člověk utrpěl lehké zranění a že sestřeleno bylo přes dvacet dronů. Podle ukrajinských médií provedla útok ukrajinská vojenská rozvědka (HUR). Rusko v noci na neděli rovněž útočilo na Ukrajinu drony.
26. 11. 2023Aktualizováno26. 11. 2023, 15:34|

V Mexiku se gang pomocí aut proboural do vězení, prchl s devíti trestanci

Gang ve středním Mexiku se ve středu pomocí několika aut proboural do věznice a uprchl odtamtud s devíti trestanci. Informovala o tom agentura AP, podle které šlo o jednu z nejdramatičtějších událostí tohoto druhu, jaké Mexiko v posledních letech zažilo.
2. 12. 2021Aktualizováno2. 12. 2021, 20:07|

Čeští vědci objevili v Africe neznámé druhy „myší“. Mají bizarně protáhlé hlavy a žijí ve velehorách

Dva dosud neznámé druhy myšovitých hlodavců v Etiopii objevil a popsal mezinárodní tým pod vedením českého vědce Josefa Bryji. Oba druhy žijí ve vysokých nadmořských výškách v takzvané afroalpinské tundře. U obratlovců jsou podle Akademie věd nově objevené druhy výjimečné. Článek o objevu publikoval časopis Journal of Vertebrate Biology.
11. 9. 2020|