TÉMA

Pro KRAJinu

Starostové pro Liberecký kraj obhájili vítězství, Půta chce koalici s Piráty a ODS

V Libereckém kraji s náskokem dvaceti procentních bodů zvítězili Starostové pro Liberecký kraj, když získali 38,57 procenta a obhájili prvenství z roku 2016. Na druhém místě skončilo s 17,85 procenta hlasů hnutí ANO, třetí místo obsadili Piráti se ziskem 9,86 procenta hlasů, na čtvrté pozici skončila s 8,59 procenta hlasů ODS. Do zastupitelstva se probojovala také SPD, jíž dalo důvěru 6,09 procenta voličů. K urnám přišlo 40,41 procenta oprávněných voličů.
3. 10. 2020Aktualizováno3. 10. 2020, 22:29|

Liberec potřebuje rychlejší železnici do Prahy, kraj o tom musí Správu železnic přesvědčit, shodují se kandidáti na hejtmana

Vlakem, nebo autem? Otázka, která může vyvolat i obsáhlou filozofickou debatu, má v Libereckém kraji jasnou odpověď. Rozumné – tedy rychlé a pohodlné – železniční spojení do vnitrozemí mu zcela chybí. Jenomže zároveň se potýká i se stavem silnic. V debatě o dopravě si kandidáti na hejtmana vyměnili názory na tempo jejich oprav i na to, jak zlepšit železniční spojení a po letech obnovit přímý rychlík z krajského města do Prahy.
10. 9. 2020|

Rozesílání roušek seniorům i zvládnutí pandemie byly tématem debaty kandidátů do libereckého zastupitelstva

Lídři kandidátek pro nadcházející volby v Libereckém kraji v debatě ČT24 diskutovali o tom, jak se region zatím vypořádal s pandemií koronaviru a jak je připraven na její další fáze. Hodnotili také nedávné vládní rozhodnutí zaslat seniorům roušky – a zatímco zástupci stran z centrální vlády krok hájí, představitelé ostatních politických formací jsou často i skeptičtí.
10. 9. 2020|