TÉMA

Andrej Čírtek

Na Ukrajinu míří „dárek pro Putina“. Tank z české sbírky nese Masarykovo jméno

Ze Šternberka vyrazil na Ukrajinu tank Tomáš. Lidé se na něj složili v rámci kampaně Dárek pro Putina, vybraly se desítky milionů korun. Stroj nese jméno po prvním československém prezidentovi. Jde o sériový výrobek, který je ale jednodušší než jeho původní sovětská verze a díky jménu je výjimečný, řekl v Událostech, komentářích Andrej Čírek, mluvčí zbrojní společnosti Excalibur, odkud tank pochází.
25. 10. 2022|

Dalším osudem vydavatelství Mladá fronta se bude zabývat nový soudce

Vrchní soud v Praze v pondělí zrušil prohlášení konkurzu na vydavatelství Mladá fronta, a tedy i následný prodej v aukci. Důvodem je možná podjatost soudce Zdeňka Strnada vůči Mladé frontě, případně i dalším účastníkům řízení. Soudce Strnad je z rozhodování ve věci Mladé fronty vyloučený a o řešení úpadku vydavatelství bude znovu rozhodovat jiný soudce soudu první instance.
8. 9. 2020Aktualizováno8. 9. 2020, 17:34|

Mladá fronta se vydražila za 50 milionů. Nejvíce nabídla agentura PP Partners, uvedl server Info

Vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, bylo vydraženo za 50,1 milionu korun agenturou PP Partners podnikatele Andreje Čírtka. V elektronické aukci zvítězil nad vydavatelstvím A11 Aleše Zavorala. Uvedl to server Info.cz. Výslednou cenu zveřejnila na svém webu dražební společnost Gaute. Prodej zájemci, který předložil nejvyšší nabídku, musí potvrdit insolvenční soud, který má jednat ve čtvrtek.
2. 9. 2020|