TÉMA

Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem

Proti silu pro národní hřebčín ve Slatiňanech protestují místní. Bojí se prachu a hluku

Část obyvatel Slatiňan na Chrudimsku protestuje proti záměru národního hřebčína umístit poblíž stájí silo s čističkou obilí. Lidé se obávají nadměrného zatížení prachem a hlukem. Příspěvková organizace ministerstva zemědělství se hájí tím, že se jedná o modernizaci stávajícího zařízení, která ušetří peníze za obilí nyní často znehodnocené plísněmi a škůdci.
13. 12. 2021|

Za opravu kladrubského hřebčína rozdal soud dvě podmínky a pokutu

Odvolací pražský vrchní soud udělil podmíněné tresty dvěma obžalovaným z kauzy zmanipulovaných zakázek na opravy Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. Dalšímu muži uložil peněžitý trest. Část případu vrátil senát k novému projednání prvoinstančnímu soudu. Soud se zabýval pouze pěti z 22 obžalovaných.
10. 2. 2021Aktualizováno10. 2. 2021, 12:41|

Žalobce chce zvrátit kladrubskou kauzu, navrhl přísnější tresty a vrácení části případu

Zpřísnění trestu pro část obžalovaných a vrácení zbytku kauzy k prvoinstančnímu soudu navrhl státní zástupce v odvolacím řízení v případu údajných manipulací se zakázkami na opravy Národního hřebčína v Kladrubech. Odvolací soud vynese verdikt ve středu 10. února.
3. 2. 2021|

Pardubický kraj je tranzitním regionem, ve volbách může rozhodovat doprava nebo kauzy krajské nemocnice

Pardubický kraj je především tranzitním regionem, vede přes něj železniční koridor spojující Čechy s Moravou. Palčivým problémem je kamionová doprava, trasování budoucí dálnice D35, ale i investice do krajských silnic. Celou republikou pak otřásly kauzy pardubické nemocnice, kde malý chlapec po operaci mandlí upadl do bdělého kómatu.
4. 9. 2020|