TÉMA

Kyle Rittenhouse

Porota v kauze Kenosha zprostila mladého střelce Rittenhouse všech obvinění

Mladík Kyle Rittenhouse, který čelil obviněním z vraždy a dalších zločinů kvůli loňské střelbě při demonstracích ve městě Kenosha v americkém státě Wisconsin, je nevinen ve všech bodech obžaloby. Takový verdikt v pátek oznámila soudní porota, která se o případu radila více než tři dny.
19. 11. 2021Aktualizováno19. 11. 2021, 20:20|

Začal soud s Američanem, který loni v Kenoshi zastřelil během výtržností dva lidi

V procesu s mladým Američanem Kylem Rittenhousem, který při loňských násilných demonstracích proti policejní brutalitě zastřelil ve Wisconsinu dva lidi, byla v pondělí vybrána porota a v úterý začaly úvodní řeči. Očekává se, že proces potrvá dva týdny, uvedla agentura AP.
2. 11. 2021Aktualizováno2. 11. 2021, 21:35|

Střelci z americké Kenoshi hrozí doživotí, protesty se postupně uklidňují

Sedmnáctiletého mladíka, který ve městě Kenosha ve Wisconsinu zastřelil dva muže a třetího zranil, obžalovaly úřady z vraždy. Hrozí mu až doživotní trest. Mladík střílel na lidi, kteří vyšli do ulic protestovat poté, co policie o víkendu střelila do zad a vážně zranila černocha Jacoba Blakea. Protesty se částěčně zvrhly v rabování a někteří lidé hájili majetek se zbraní v ruce. V noci na pátek byla situace v Kenoshe výrazně klidnější než na počátku týdne.
28. 8. 2020Aktualizováno28. 8. 2020, 22:07|