TÉMA

Kluby

Senátní kluby počítají ztráty a zisky, tři musely vybrat nové předsedy

Senátorský klub ProRegion se přejmenoval. Nově bude klubem ANO a ČSSD. Bude mít jen šest členů oproti dosavadním devíti, ale všichni budou nominanty stran bývalé vládní koalice. Po volbách se konsolidují i další senátorské kluby. Klub sdružující senátory ODS a TOP 09 i klub SEN 21 a Pirátů potvrdily své dosavadní předsedy, Starostové si již zvolili nového. Lidovečtí senátoři se o svém předsedovi rozhodnou až příští týden.
4. 10. 2022|

Po otevření klubů v Británii je Scotland Yard ve střehu. Brojí proti násilí a obtěžování v podnicích

Stovky zaměstnanců nočních podniků v Londýně prošly v posledních týdnech novým tréninkem. Cílem je, aby dokázali pomoct mladým lidem, kteří se ocitnou v nesnázích. Scotland Yard se obává, že znovuotevřením zábavních podniků po konci restriktivních opatření opět naroste zločin. Podle průzkumů víc než polovina žen zažila sexuální obtěžování v barech, hospodách a klubech. Nejvíc případů bylo právě v Londýně.
29. 8. 2021|

Noční kluby se připravují na první víkend s povoleným tancem, očekávají více hostů

Taneční kluby a bary se chystají na první víkend s povoleným tancem. Potvrzuje to většina podniků oslovených ČT i Asociace restauratérů APRON. Opatření zakazující tancování platilo do minulé neděle, od začátku srpna můžou tancovat lidé s dokončeným očkováním, prodělaným covidem nebo den starým testem.
6. 8. 2021|

Hygienici v klubech odhalili chybějící testy. Pandemie se šíří hlavně mezi mladými

Laboratoře potvrdily za pátek 233 případů nákazy koronavirem. Oproti minulému pátku je to o 49 infikovaných méně. Ve srovnání s předchozím týdnem statistiky ukazují pokles třetí den v řadě. Relativně příznivá situace zůstává v nemocnicích, s covidem-19 je hospitalizováno 30 pacientů, z toho šest ve vážném stavu. Hygienici se o víkendu zaměřili na kontroly v pražských klubech.
17. 7. 2021Aktualizováno17. 7. 2021, 15:36|

Sport v Ostravě přijde kvůli covidu o desítky milionů korun. Kluby budou škrtat

Kvůli dopadům covidu a úpravám daňového balíčku přijdou sportovní kluby v Ostravě o 25 milionů korun. Vedení krajského města omezí dotace do sportu a tělovýchovy až o dvacet procent. Kluby nyní zvažují, kde budou škrtat. V některých případech se dokonce loučí s klíčovými hráči. Šetřit budou i velké kluby jako fotbalový Baník nebo hokejové Vítkovice.
8. 1. 2021|

Koronavirus se masivně šířil mezi pedagogy a žáky. Proto bylo třeba školy zavřít, říká Prymula

Nákaza novým koronavirem se podle zdravotnických dat od začátku září nejčastěji objevuje u učitelů a žáků, dále také u seniorů, uměleckých skupin, sportovních týmů nebo mezi zdravotníky.
15. 10. 2020|

Termín návratu dětí na první stupeň je podle Prymuly třeba dodržet

Od středy se žáci a studenti učí pouze distančně. Výjimku z mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví proti koronavirové epidemii mají pouze školy mateřské a speciální. Vláda také ve středu schválila kompenzace kvůli koronaviru. Pomůžou třeba podnikatelům, dopravcům nebo kultuře. V Česku v úterý laboratoře odhalily 8325 nových případů nemoci covid-19. Ke středečním 18:00 jich pak přibylo dalších 5679, což je zatím vůbec největší podvečerní nárůst od vypuknutí epidemie. Podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) fakultní nemocnice omezí plánovanou péči a uvolněnou kapacitu připraví pro pacienty s covidem-19.
14. 10. 2020Aktualizováno14. 10. 2020, 22:31|

Od pátku platí zákaz vnitřních akcí na stání pro více než 10 lidí

Ministerstvo zdravotnictví od pátečních 18 hodin zakazuje vnitřní hromadné akce na stání pro více než deset lidí. Výjimku mají výstavy, trhy a podobné záležitosti. Na akcích k sezení musí pořadatelé prodávat vstupenky na konkrétní místo, přesně určené ho musí mít návštěvník i na události bez vstupenek.
16. 9. 2020Aktualizováno16. 9. 2020, 19:28|

Berlín pomáhá zachraňovat hudební kluby. Pandemie je srazila na kolena

Legendární klubová scéna německého hlavního města bojuje o přežití. Berlínské hudební kluby uzavřela pandemie koronaviru už v polovině března a dodnes fungují jen velmi omezeně. Na záchranu ohrožené kulturní scény, která tvoří podstatnou část ekonomiky města, už Berlín vynaložil v přepočtu skoro miliardu korun, dodává zpravodaj ČT v Německu Martin Jonáš.
19. 8. 2020|