TÉMA

Jakub Karfík

„Nechápeme, že nás tam poslali.“ Z ostrova Rhodos se vrátili do Prahy další lidé

Na pražském letišti v pondělí přistála další letadla z požárem zasaženého řeckého ostrova Rhodos. Cestující popsali zmatené dění na ostrově i nepřesné informace od cestovních kanceláří. Vládní speciály zatím do oblasti nevyrazí. Resort zahraničí má na místě čtyři lidi, kteří pomáhají s organizací návratu do vlasti. Některé cestovní kanceláře začaly nabízet bezplatnou změnu zájezdu. Situace na Rhodu je stále vážná, ale podle informací místních orgánů by měla být stabilizovaná.
24. 7. 2023Aktualizováno24. 7. 2023, 23:26|

Situace na hořícím Rhodosu je velmi vážná, řekl velvyslanec. Evakuují se tisíce turistů

Dvacet tisíc turistů a tamních obyvatel se muselo evakuovat kvůli lesním požárům na jihovýchodě řeckého ostrova Rhodos, uvedla tamní policie. Podle ní jde o největší záchrannou akci. Týká se i stovek Čechů v ohněm ohrožených turistických letoviscích. Některé přepravily autobusy nebo lodě, jiní museli jít do bezpečí i deset kilometrů pěšky. Evakuovaní míří do tělocvičen, na stadiony nebo do jiných přeplněných hotelů. Ministerstvo zahraničí vyzývá Čechy k registraci do systému Drozd. Česko je podle premiéra Petra Fialy (ODS) v případě potřeby připravené vyslat vládní letadlo.
23. 7. 2023Aktualizováno23. 7. 2023, 22:01|

Pro cestu do Řecka nebude třeba test na covid. Na seznam rizikových zemí přibude Španělsko

Řecko vyřadí Česko ze seznamu zemí, jejichž občané mají povinnost předkládat test na koronavirus při vstupu do země. Uvedl to premiér Andrej Babiš (ANO). Testování se na Čechy původně mělo vztahovat od pondělí 17. srpna, k tomu nyní zřejmě nedojde; čeká se na oficiální krok Atén. České ministerstvo zdravotnictví na rizikový seznam zemí zařadí od 24. srpna Španělsko s výjimkou Kanárských ostrovů.
13. 8. 2020Aktualizováno13. 8. 2020, 16:39|