TÉMA

Starý Hrozenkov

Policie posílila společné česko-slovenské hlídky v pohraničí. Stálé kontroly skončily minulý týden

Policie zintenzivnila na hranicích se Slovenskem společné česko-slovenské hlídky v pohraničí. Fungovaly už v minulosti. Hlídky se budou v České republice i na Slovensku věnovat běžnému výkonu služby. V pohraničí budou působit nejméně do konce března. Stálé kontroly na hranicích skončily 5. února.
9. 2. 2023Aktualizováno9. 2. 2023, 18:55|

Policisté na hranicích se Slovenskem zadrželi devět převaděčů

Od půlnoci jsou obnoveny policejní kontroly na hranicích se Slovenskem. Zaměřeny jsou na sedmadvacet bývalých přechodů, jinudy není možné mezi oběma zeměmi cestovat. Opatření se tak dotýká i zelené hranice či turistických tras. Výjimky platí pro zemědělce, lesníky, myslivce nebo rybáře. Česko tak reaguje na zvýšený tranzit především syrských běženců. Od půlnoci zadržela policie přes 198 migrantů a devět převaděčů.
29. 9. 2022Aktualizováno29. 9. 2022, 19:15|

Silničáři finišují s opravou vytížené silnice u Uherského Brodu. Hotovo bude na konci října

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dokončuje opravy frekventované silnice I/50 mezi Veletinami a Uherským Brodem na Uherskohradišťsku. Práce začaly v září, hotovo by mělo být příští týden. Rekonstruovaný úsek je kyvadlově průjezdný.
23. 10. 2020|

Levnější potraviny i drogerie. Zájem o nákupy v sousedních státech opět roste

Češi znovu vyjíždějí za nákupy do okolních zemí. V posledních týdnech přibývá takových cest hlavně do Německa. Tamní vláda totiž dočasně snížila DPH, třeba u potravin o dvě procenta. Obchody to promítly do cen, a zboží tedy od začátku července mírně zlevnilo. České ministerstvo financí daň snižovat nechce s tím, že by z toho profitovaly jen řetězce. Svaz obchodu a průmyslu takovou obavu odmítl.
27. 7. 2020|