TÉMA

Crystalex

Stát už nebude chtít tržní nájemné od obyvatel dvou domů na Klondajku v Harrachově

Nájemníkům dvou domů v krkonošském Harrachově, které patří státu, už nehrozí násobné navýšení nájmů na úroveň tržního. Stoupne jim od listopadu o dvacet procent. Město se zároveň zavázalo, že stáhne žalobu na stát, aby zbouralo oba domy, které stojí na jeho pozemcích. O výsledku dohody s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových informoval starosta Harrachova Tomáš Vašíček (SNK – Změna pro Harrachov).
23. 10. 2023|

Harrachov žaluje ministerstvo financí kvůli nájemním domům. Chce postavit nové

Spor mezi Harrachovem a ministerstvem financí, který se týká dvou nájemních domů, míří k soudu. Radnice na resort podala žalobu a žádá jejich demolici. Domy stojí na pozemcích obce, ale od roku 2021 patří ministerstvu. To sice nabídlo městu jejich odprodej, radnice ale na cenu sto milionů korun nepřistoupila. Na pozemcích plánuje postavit nové domy pro nájemní bydlení, které mají být o polovinu levnější a se státní dotací.
4. 5. 2023|

Firmy sice masově nepropouštějí, ale omezují investice. Vláda je chce motivovat k rozvoji

České hospodářství se letos výrazně propadne, ale v příštím roce by se mohlo vrátit k růstu. Na tom se zahraniční i domácí instituce shodnou, byť v konkrétních odhadech vývoje se už významně liší. Mnohé domácí firmy zatím omezují investice a vyčkávají, až se současný stav stane přehlednějším. Jejich zástupci v různých svazech pak průběžně vyjednávají s vládou, jak letošní restart podniků po koronavirové krizi nejlépe ulehčit.
17. 7. 2020|