TÉMA

Druhá vlna

Nová mutace koronaviru, masivní festivaly a nedostatečné očkování. Indii zasáhla druhá vlna s nebývalou razancí

Šíření nákazy koronavirem se v Indii od počátku pandemie dělo poněkud odlišně od dalších států. V zemi bylo nejdříve málo případů a byla premiantem světa, aby se posléze dostala na přední příčky žebříčků nakažených. Jen o pár měsíců později se ale situace výrazně zlepšila. V dubnu 2021 už ovšem počty nakažených opět dosahují astronomických výšin a vědci se tak ptají, co za podivným vývojem v zemi stojí.
15. 4. 2021|

Stát chystá další odměny pro zdravotníky. Mají být v podobné výši jako za první vlnu epidemie

Stát připravuje další odměny pro zdravotníky za jejich nasazení v rámci druhé vlny epidemie koronaviru - peníze navíc by měli zaměstnanci nemocnic dostat za říjen, listopad a prosinec. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by měla být výše odměn podobná těm za první vlnu, kdy zdravotníci za březen, duben a květen dostali 75 tisíc korun hrubého, nezdravotnický personál 30 tisíc. Stát za první vlnu vyplatil zdravotníkům přes jedenáct miliard korun.
26. 12. 2020Aktualizováno26. 12. 2020, 20:04|
Otázky Václava Moravce

V Česku je druhá vlna, počet hospitalizovaných může rychle narůst, uvedl Prymula

V Česku už začala druhá vlna koronavirové epidemie. Za 14 dnů až tři týdny může být stejně vysoký počet hospitalizovaných jako na jaře. V Otázkách Václava Moravce to uvedl vládní zmocněnec pro výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula.
13. 9. 2020|
Interview ČT24

Na případnou druhou vlnu jsme výrazně nepřipraveni, tvrdí předseda KDU-ČSL Jurečka

Předseda opoziční KDU-ČSL Marian Jurečka v Interview ČT24 kritizoval nepřipravenost vlády na případnou druhou vlnu epidemie koronaviru. Výzvy opozice v této věci kabinet podle Jurečky ignoroval. „V polovině července jsme svolali mimořádnou schůzi sněmovny, kde jsme apelovali na přípravu na případnou druhou vlnu. Měli jsme dokonce konkrétní návrhy, pan ministr Vojtěch a pan premiér se nám ale vysmáli.“
4. 8. 2020|

Vakcína by mohla být na konci října, Česko ji bude mít v prvním pololetí 2021, říká Roman Prymula

Během úterý opět počet případů covidu-19 překročil stovku. Podle Romana Prymuly, vládního zmocněnce pro výzkum ve zdravotnictví, jsou taková denní čísla přijatelná a dala se po rozvolnění opatření očekávat. Situaci výrazněji změní teprve očkování proti koronaviru, které ve větší míře čeká v první půlce příštího roku.
15. 7. 2020|