TÉMA

Zoo Ústí nad Labem

V Ústí nad Labem se budou testovat samořiditelná auta. Město za okruh zaplatí 35 milionů

V Ústí nad Labem vzniká zóna, kde by se mohla testovat samořiditelná auta. V Česku zatím žádná taková  není, proto o ni už projevilo zájem několik výzkumných laboratoří. Město chce do úprav silnic, které budou tvořit testovací okruh, investovat 35 milionů korun. Hejtmanství doufá, že tato novinka přinese regionu nové příležitosti.
12. 11. 2021|

Kandidáti na šéfa ústecké zoo představili své plány. Pšenková chce vzácné chovy, Fejk otevřené expozice

Návrhy na rozvoj zoologické zahrady v Ústí nad Labem v pondělí městskému zastupitelstvu představili dva kandidáti na jejího ředitele. Bývalý ředitel pražské zoo Petr Fejk uvedl, že by se město mělo vzdát chovu drahých zvířat, která podle něj aktuálně živoří. Druhou kandidátkou je dřívější zooložka ústecké zoo Ilona Pšenková. Ta má představu o mezinárodně uznávané zoo, která bude dál chovat ikonická zvířata. Obě koncepce budou od 25. května do půlky června na webu města, lidé k nim budou moci psát komentáře, až poté radní zvolí nového ředitele.
24. 5. 2021|

Zlínská zoo získala tři ceny Bílý slon. Za úspěšný odchov rejnoků, medvědů a čápů

Zlínská zoologická zahrada třikrát zabodovala v soutěži Bílý slon za rok 2019. Tradiční klání hodnotí nejlepší odchovy a stavby v českých a slovenských zoo. Zlínská zahrada získala první místo za odchov mořského rejnoka siby ománské a dvě druhá místa za odchovy medvěda pyskatého a čápa sedlatého. Ocenění získaly i zahrady v Plzni, Praze, Ústí nad Labem či Chlebech.
14. 7. 2020|