TÉMA

Střelice

Trať z Brna do Střelic je po rekonstrukci dvoukolejná a elektrizovaná

Po téměř třech měsících se od úterý vrátí na trať mezi Brnem a Střelicemi vlaky. Správa železnic dokončila stavební práce na modernizaci a elektrizaci desetikilometrového úseku za téměř tři miliardy korun. Elektrické vlaky po trati ovšem zatím jezdit nebudou, protože příští rok se má s pracemi pokračovat na dalších deseti kilometrech ze Střelic do Zastávky u Brna.
20. 9. 2021|
Paměťová stopa

Dotkl jsem se papeže, vzpomíná už skoro stoletý senior, který se dostal na svatořečení Anežky České

Václav Lhotecký letos oslaví stovku. Narodil se tři roky po vzniku Československa, prožil druhou světovou válku i období totality. Za jeden z největších zážitků považuje svoji cestu do Říma na svatořečení Anežky České. Komunisté už tenkrát v listopadu 1989 věřící přes hranice pustili. To, že se Lhotecký dožil tak vysokého věku, považuje za dar od Ducha svatého.
3. 2. 2021|

Česko zasáhly bouřky s kroupami a přívalovým deštěm. Místy zasahují hasiči

V Česku hrozí ve čtvrtek večer silné bouřky s nárazy větru kolem 70 kilometrů za hodinu, kroupami a přívalovým deštěm, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí s výjimkou Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje pro celou zemi od čtvrtečního poledne do 23:00. Někde už kvůli dešti nebo silnému větru zasahovali hasiči.
2. 7. 2020Aktualizováno2. 7. 2020, 21:31|