TÉMA

Volkswagen Passat

Cena ojetých vozů stagnuje či klesá. Podle prodejců ale není jisté, že zlevňování vydrží

Několikaletý růst cen ojetých vozů se podle některých prodejců zastavil. Najdou se i modely, které dokonce zlevňují. Důvodem je jednak odkládání nákupů, v případě dovozu ze zahraničí pak slabší euro. Zatímco u aut prodaných v Česku je zlevnění nepatrné, za hranicemi je pokles výraznější. Prodejci ale upozorňují, že není jisté, zda tento trend vydrží.
18. 7. 2022|

Při střídání směn před mladoboleslavskou Škodovkou najelo do lidí auto, několik jich zranilo

V úterý večer v Mladé Boleslavi před 11. bránou automobilky Škoda Auto najelo ve vysoké rychlosti do lidí auto. Policie uvedla, že se tři lidé zranili, z toho jedna žena vážně. Zdravotnická záchranná služba však eviduje jenom dva zraněné, společnost zase mluví o čtyřech. Policie po nehodě zadržela řidiče automobilu, řekla její mluvčí Lucie Nováková, o možných příčinách ale spekulovat nechtěla. Nehodu vyšetřují mladoboleslavští kriminalisté.
28. 4. 2021Aktualizováno28. 4. 2021, 10:01|

Koncern Volkswagen očekává návrat k předkrizovému stavu v roce 2022

Automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je i česká Škoda Auto, očekává překonání krize vyvolané koronavirem v roce 2022. V pondělí to během konferenčního hovoru s ekonomy a novináři prohlásil šéf podniku Herbert Diess. Člen představenstva koncernu zodpovědný za finance Frank Witter předpokládá návrat do předkrizového stavu na klíčových trzích v letech 2022 až 2023.
16. 11. 2020Aktualizováno16. 11. 2020, 16:33|

Výroba Superbu se z Česka přesune do Bratislavy, potvrdil Volkswagen

Výroba nové generace modelu Superb automobilky Škoda se přesune do Bratislavy, kde se bude montovat společně s vozy Volkswagen Passat. Rozhodnutí koncernu Volkswagen, které se očekávalo, v pátek potvrdila dozorčí rada automobilky. Ta jednala o investicích pro nadcházejících pět let. Ve středu se již k tomuto kroku kriticky vyjádřil odborový předák Škoda Auto Jaroslav Povšík. Výroba SUV Kodiaq, o jehož osudu se také spekulovalo, zůstane v Česku.
13. 11. 2020Aktualizováno13. 11. 2020, 16:05|

Výroba Škody Kodiaq zůstane v Česku, vyrábět se bude i Fabia combi

Výroba SUV Škoda Kodiaq zůstane v České republice, vyrábět se bude nadále v Kvasinách na Rychnovsku. Dříve se spekulovalo o přesunu do Německa. Nadále se bude vyrábět i Fabia ve verzi combi, potvrdil ČTK důvěryhodný zdroj. Zároveň uvedl, že se výroba nové generace modelu Superb přesune do Bratislavy, kde se bude vyrábět spolu s Volkswagenem Passat. Vývoj obou aut bude v Mladé Boleslavi.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 11:53|

Výroba nové generace Superbu se přesune do Bratislavy, uvedl odborový předák Povšík

Odborový předák automobilky Škoda Auto Jaroslav Povšík ve středu uvedl, že se výroba nové generace modelu Superb přesune do závodu Volkswagenu v Bratislavě. Koncern Volkswagen Česku ukradl nejziskovější vlajkovou loď, prohlásil Povšík. Automobilka informace o přesunu výroby, které ve středu zveřejnily Hospodářské noviny, označila za spekulace a odmítla věc komentovat.
11. 11. 2020|

Volkswagen kvůli propadu poptávky zastavil plány na stavbu továrny v Turecku

Německý automobilový koncern Volkswagen zastavil plány na výstavbu nové továrny v Turecku, která měla vyrábět i škodovky. Firma ve středu podle agentury DPA oznámila, že za jejím rozhodnutím je propad poptávky v důsledku koronavirové krize. Volkswagen už loni plány na výstavbu továrny v Turecku odložil kvůli mezinárodní kritice tureckých vojenských operací v Sýrii.
1. 7. 2020Aktualizováno1. 7. 2020, 13:21|