TÉMA

Vladimír Březina

Kauzu otce a exmanželky Radka Březiny znovu projedná okresní soud

Případem otce a bývalé manželky Radka Březiny, organizátora rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem, kteří jsou obžalovaní z praní špinavých peněz, se bude počtvrté zabývat zlínský okresní soud. Krajský soud v úterý zrušil v neveřejném zasedání jeho loňské rozhodnutí ve věci a nařídil mu ji znovu projednat, vyplývá z justiční databáze. Kauzou se krajský soud zabýval na základě odvolání žalobce. V květnu 2023 okresní soud Vladimíra Březinu a Stanislavu Březinovou nepravomocně zprostil obžaloby z legalizace výnosů z trestné činnosti, za kterou jim hrozí až osm let vězení. Vinu oba popřeli.
14. 2. 2024|

Otec a exmanželka hlavy lihové mafie půjdou znovu k soudu, o odvolání žalobce rozhodne neveřejně

O odvolání v případu Vladimíra Březiny a Stanislavy Kudlejové rozhodne zlínská pobočka brněnského krajského soudu 13. února v neveřejném jednání. Otec a bývalá manželka Radka Březiny, který byl ústřední postavou v kauze lihové mafie, byli obviněni z praní špinavých peněz. Prvoinstanční soud je opakovaně očistil, ale státní zástupce dvakrát uspěl s odvoláním. Odvolal se i proti poslednímu osvobozujícímu z loňského května.
6. 2. 2024|

Zlín chce zbourat „Šmoulí město“ a nahradit ho společenským centrem. Majitelé protestují

Zlín plánuje úpravu lokality na sídlišti Jižní Svahy, známé jako Šmoulí město. Na místě restaurací nebo barů chce radnice postavit komunitně-společenské centrum. Provozovatelé podniků s tím nesouhlasí a snaží se rozhodnutí zvrátit peticí.
22. 11. 2023|

Soud opět zprostil Březinova otce a exmanželku obžaloby z praní špinavých peněz

Okresní soud ve Zlíně nepravomocně opět zprostil otce a exmanželku Radka Březiny, organizátora rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem, obžaloby z takzvaného praní špinavých peněz. Za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozily Vladimíru Březinovi a Stanislavě Kudlejové (dříve Březinové) tři roky až osm let vězení. Vinu oba popřeli, z vyhlášení rozsudku se omluvili. Zprošťující rozsudek vynesl v případu prvoinstanční soud už potřetí.
18. 5. 2023Aktualizováno18. 5. 2023, 11:16|

Žalobce žádá v kauze otce a exmanželky Radka Březiny nepodmíněné tresty. Rozsudek padne ve čtvrtek

Státní zástupce opět navrhl v kauze otce a exmanželky Radka Březiny, organizátora rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem, nepodmíněné tresty. Za legalizaci výnosů z trestné činnosti, tedy takzvané praní špinavých peněz, jim hrozí tři až osm let vězení. Pro Vladimíra Březinu i Stanislavu Kudlejovou chce žalobce trest vězení okolo 5,5 roku. Obhajoba u zlínského okresního soudu, který se případem už potřetí zabývá, žádá zproštění obžaloby. Vinu Březina s Kudlejovou popřeli. Rozsudek vynese soud ve čtvrtek.
16. 5. 2023|

Soud už podruhé zprostil otce a exmanželku Radka Březiny obžaloby z praní špinavých peněz

Okresní soud ve Zlíně zprostil otce a exmanželku Radka Březiny, organizátora rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem, obžaloby z takzvaného praní špinavých peněz. Za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozily Vladimíru Březinovi a Stanislavě Březinové tři roky až osm let vězení. Vinu oba popírali. Zprošťující rozsudek vynesl v případu prvoinstanční soud už podruhé.
21. 4. 2021Aktualizováno21. 4. 2021, 13:06|

Případ praní špinavých peněz z nezdaněného lihu neskončil. Krajský soud zrušil dva zprošťující rozsudky

Krajský soud zrušil část zprošťujícího prvoinstančního rozsudku v kauze praní špinavých peněz. Přes půl miliardy korun pocházelo podle obžaloby z nelegálního podnikání skupiny kolem Radka Březiny, hlavního organizátora obchodů s nezdaněným lihem. Před zlínským okresním soudem znovu stanou Březinův otec Vladimír a bývalá manželka Stanislava. Asistentky Kateřinu Míčkovou a Kristýnu Mazurovou odvolací soud obžaloby zprostil.
23. 6. 2020Aktualizováno23. 6. 2020, 13:22|