TÉMA

Týniště nad Orlicí

V Česku se rozlévají řeky. Na třetím stupni je Labe v Děčíně i Vltava v Českém Krumlově

Hladina Vltavy v Českém Krumlově ve čtvrtek stoupla na třetí stupeň povodňové aktivity. Meteorologové očekávají, že voda bude opadávat jen pomalu, výrazně přibýt by jí však již nemělo. Pozdě večer na třetí stupeň vystoupalo i Labe v Děčíně. Výstrahy na povodně platí do odvolání pro většinu území Čech i pro části Moravy a Slezska.
4. 1. 2024Aktualizováno4. 1. 2024, 23:13|

Škola řeší nebezpečnou internetovou výzvu ke škrcení. „Jde o lidský život,“ upozorňuje ředitel

Základní škola v Týništi nad Orlicí řeší nebezpečnou výzvu, která se mezi žáky dostala ze sociálních sítí. Vyzývá je, aby se navzájem škrtili. Jednoho žáka dokonce spolužáci museli oživovat. Všechno si natáčeli na mobilní telefon a následně zveřejnili. Vedení základní školy reagovalo tím, že svolalo rodiče a posiluje prevenci.
2. 2. 2023|

Vlaky se začnou řídit novým jízdním řádem. Změn přináší málo, ale je to ticho před jarními výlukami

S druhou prosincovou nedělí začne platit železniční jízdní řád pro příští rok. Spolu s ním se mění i většina autobusových jízdních řádů a změny připravili také někteří provozovatelé MHD. Největšími železničními novinkami je otevření nové trati a nové zastávky v jižní části Prahy a změna dopravce rychlíků z Liberce do Ústí nad Labem i do Pardubic, kde nově začne jezdit Arriva. Na nejdůležitějším tahu z Prahy do České Třebové potom nastane klid před bouří. Velká změna totiž přijde až v dubnu, kdy začnou dvě rozsáhlé rekonstruce.
11. 12. 2020Aktualizováno13. 12. 2020, 09:27|

V Týništi nad Orlicí zemřel po střelbě vojenský policista

V armádním muničním skladu v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku zemřel ve čtvrtek vpodvečer po střelbě vojenský policista. Okolnosti střelby a úmrtí vojenská policie vyšetřuje, uvedla její mluvčí Nikola Hájková.
26. 6. 2020|
Počasí

Ve Vsetínské Bečvě se utopil vodák, druhý je ve vážném stavu. Rozvodněné hladiny ale klesají

Regionální záplavy, které postihly Česko, mají další oběť. Zemřel jeden ze dvou vodáků, kteří se převrátili na Vsetínské Bečvě pod splavem v Hovězí. Druhý je ve vážném stavu. Situace na tuzemských řekách se přitom uklidňuje. Třetí, tedy nejvyšší povodňový stupeň již neplatí na žádném místě, druhý stupeň zůstává pouze na Novohradce a Chrudimce. Oběť velké vody oznámil Lopeník na Slovácku. V pondělí ještě může pršet na východě České republiky, zejména v Beskydech.
22. 6. 2020Aktualizováno22. 6. 2020, 21:09|