TÉMA

Josef Novotný

Na opravy silnic musí jít stále víc peněz. Některé vozovky jsou rozbité brzy po stavbě

Údržba dálniční sítě bude stát Česko stále víc peněz. Ukazují to plány silničářů. Náklady zvedá i to, že se dálnice musejí brzy opravovat. Například u Karlových Varů vydržel povrch jen něco přes deset let.
3. 4. 2023|

Začal soud v kauze evropských dotací v ROP Severozápad. Obžalováno je 27 lidí

Ústecký krajský soud zahájil hlavní líčení v kauze údajných machinací v Regionálním operačním programu (ROP) Severozápad. Kauza se týká rozdělování evropských dotací v Ústeckém a Karlovarském kraji. Obžalováno je dvacet sedm politiků, podnikatelů a úředníků, kteří podle státního zástupce zmanipulovali evropské dotace ve výši čtrnáct miliard korun.
19. 10. 2021Aktualizováno19. 10. 2021, 15:44|

Soud nařídil hlavní líčení v kauze ROP Severozápad, začne v září

Krajský soud v Ústí nad Labem nařídil hlavní líčení v kauze Regionálního operačního programu Severozápad. Soud se případem začne zabývat 9. září, projednávání by mělo pokračovat až do prosince. Případ se týká rozdělování dotací z Evropské unie. Jde o jednu z nejrozsáhlejších kauz, kterou bude severočeská justice rozplétat. Obviněno bylo 27 bývalých čelných politiků a podnikatelů z Ústeckého a Karlovarského kraje.
1. 4. 2021|

Krajský soud v Ústí začne rozplétat kauzu ROP Severozápad. Proces s bývalými politiky a podnikateli začne v březnu

Krajský soud v Ústí nad Labem se 17. března začne zabývat kauzou Regionálního operačního programu Severozápad. Půjde tak o první veřejné zasedání, hlavní líčení bude naplánované později, potvrdila České televizi mluvčí tohoto soudu Veronika Suchoňová. Případ se týká rozdělování dotací z Evropské unie. Jde o jednu z nejrozsáhlejších kauz, kterou bude soud v Ústí řešit. Obviněno bylo 27 bývalých čelných politiků a podnikatelů z Ústeckého a Karlovarského kraje.
26. 1. 2021|

Na čtrnáct krajů Česko rozdělila složitě hledaná politická shoda. Nyní fungují už dvacet let

Kraje, země, regiony nebo okresy? Vzniknou kraje tři, nebo jich bude třeba sedmadvacet? O podobě vyšších územních samosprávných celků se vedly dlouhé politické diskuse. První krajská zastupitelstva proto poprvé zasedla až v roce 2001.
8. 9. 2020|

V kauze dotací ROP Severozápad padla obžaloba, čelit jí budou i dva bývalí hejtmani

Vrchní státní zastupitelství v Praze podalo v případu Regionálního operačního programu Severozápad obžalobu na sedmadvacet lidí ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem. Viní je hlavně z ovlivňování rozdělování evropských dotací. Drtivá většina z obviněných byli podle obžaloby členové organizované zločinecké skupiny. Před soudem stanou politici včetně dvou bývalých hejtmanů, úředníci a vlivní podnikatelé. Zprávu jako první zveřejnil server Seznam Zprávy.
8. 6. 2020Aktualizováno8. 6. 2020, 17:01|