TÉMA

Škoda Kodiaq

Tisíce vozů automobilky Škoda hlásí problémy s Travel Assistantem. Automobilka závadu přiznává

Majitelé nových modelů Škoda bojují s nedostupným Travel Assistantem. Systém, který zajišťuje například funkci udržení vozu v jízdním pruhu nebo adaptivní tempomat, může podle zkušeností řady majitelů opakovaně hlásit chybu. Podle vyjádření Škoda Auto se problém dotýká tisíců vozů vyrobených v letech 2020 a 2021. Zákazníkům proto výrobce doporučuje návštěvu autorizovaného servisu a bezplatnou výměnu volantu.
16. 2. 2023|
Události komentáře

Škoda nikdy nebude levné auto, musí odpovídat konkurenci, říká Kulhánek. Superb i Kodiaq podle něj mají zůstat

Novým předsedou představenstva Škody Auto se stal tento týden Thomas Schäfer, dřívější generální ředitel jihoafrického zastoupení Volkswagenu. Analytici očekávají, že nový šéf zřejmě pozmění směřování k levnějším třídám vozů. „Škoda nikdy nebude levné auto,“ říká k tomu bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek s tím, že automobilka musí ve své třídě cenově odpovídat konkurenci. Modely Suberb i Kodiaq by měly ve Škodě zůstat, uvedl v pořadu Události, komentáře.
7. 8. 2020|

Malíř Vovkanič prohrál spor se Škodou Auto, Kodiaq a Karoq na trhu zůstanou

Malíř a designér Vlado Vovkanič neuspěl ve sporu se společností Škoda Auto. Firma nemusí stáhnout z trhu vozy Kodiaq a Karoq a modely kol Vega a Triglav, rozhodl středočeský krajský soud. Vovkaničovu žalobu, podle které Škoda vyrobila auta i kola na základě jeho návrhů, neuznal. Verdikt není pravomocný, zmíněný malíř a designér se proti němu odvolá.
8. 6. 2020|