TÉMA

Ondřej Vlček

Falešná videa zaplavují internet. Spolehlivé nástroje na rozeznání deepfakeů ale neexistují

Takzvaných deepfake videí přibývá. Každý půlrok se jejich počet zdvojnásobí a jsou čím dál dokonalejší. Jde přitom o nebezpečný nástroj, který zneužívají podvodníci a autoritářské režimy. V Česku jsou doménou kanálů napojených na proruskou propagandu. Účinný nástroj, jak videa vytvořená pomocí umělé inteligence identifikovat, však zatím nemáme. Tématu se pro pořad Reportéři ČT věnovaly Zuzana Černá a Jevhenija Vachničenko.
23. 4. 2024|

Dětský hospic v usedlosti Cibulka má být hotový za čtyři roky. Česko by jich však potřebovalo víc

V Česku zatím stále chybí hospic pro vážně nemocné děti. Jeden už ale teď vzniká v pražské usedlosti Cibulka, a to díky Nadaci rodiny Vlčkových, která už začala s přestavbou jednoho z tamních domů. První část zařízení by nadace chtěla otevřít už v příštím roce. Kompletně by měl být hospic pro děti hotový zhruba za čtyři roky.
2. 11. 2022|

Software zdarma začal Avast nabízet kvůli tlaku konkurence

Jedna z největších antivirových firem se spojí s americkým NortonLifeLock. Český Avast vznikl na konci 20. století. Hrubý provozní zisk společnosti loni vzrostl na 495,5 milionu dolarů, tedy asi 10,75 miliardy korun. V minulosti čelila kritice, že předává údaje o aktivitách konkrétních uživatelů na internetu. Antivirový gigant reagoval uzavřením inkriminované divize. Na firmu jsou navázány také nadace. Tu nejnovější vede rodina generálního ředitele Ondřeje Vlčka.
11. 8. 2021|

Manželé Vlčkovi dali 1,5 miliardy na pomoc umírajícím dětem. Hospic má vzniknout do pěti let

Rodinám zasaženým vážnou nemocí dítěte bude pomáhat nově vzniklá nadace rodiny Vlčkových. Generální ředitel softwarové firmy Avast Ondřej Vlček s manželkou Katarínou do ní vložili jeden a půl miliardy korun. Vybudovat chtějí například dětský hospic a paliativní středisko. Rodina začala pomáhat už v roce 2015, kdy založila vlastní nadaci Zlatá rybka, která splnila přání až 650 vážně nemocných dětí. Manželé Vlčkovi byli hosty pořadu Události, komentáře.
17. 3. 2021Aktualizováno17. 3. 2021, 11:44|

Šéf Avastu Vlček se ženou založili nadaci pro nemocné děti, vložili do ní 1,5 miliardy

Generální ředitel softwarové firmy Avast Ondřej Vlček s manželkou vložili půl druhé miliardy korun do nové charity. Pomáhat bude rodinám zasaženým vážnou nemocí dítěte. Fond, který má podle údajů z webu Fóra dárců druhé nejvyšší jmění v Česku, plánuje vybudovat dětský hospic.
15. 3. 2021|

Česká antivirová společnost Avast se dostala do prestižního indexu londýnské burzy

Do prestižního indexu londýnské akciové burzy FTSE 100 ve středu přibyl se třemi dalšími firmami český výrobce antivirových programů Avast. Čtvrtletní aktualizaci složení indexu po ukončení obchodování oznámil jeho provozovatel FTSE Russell. Avast je první českou firmou v indexu FTSE 100.
3. 6. 2020|