TÉMA

Bohemia Interactive

Česká vývojářská studia stále rostou, brzdí je ale nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců

Končící rok 2021 byl znovu úspěšný pro herní průmysl celosvětově i v Česku. Přibývají nová studia a pracuje se v nich asi na dvou stovkách projektů. Nedostatek kvalifikované pracovní síly ale významně brzdí další rozvoj odvětví, které ročně generuje zisk přes pět miliard korun.
29. 12. 2021|

Čínská firma vstupuje do největšího českého vývojáře her Bohemia Interactive

Do největšího českého vývojáře her Bohemia Interactive vstoupila jako minoritní akcionář čínská internetová firma Tencent Holding. Informovali o tom zástupci české společnosti, cenu transakce ani velikost prodaného podílu ale nezveřejnili. Bohemia bude i nadále fungovat pod současným vedením, majoritní podíl zůstává v rukou dosavadních českých majitelů.
9. 2. 2021|

Česká diplomacie bude spolupracovat se všemi demokraciemi, ať si to jiní přejí, nebo ne, říká Vystrčil

Cesta na Tchaj-wan má podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) prokázat zájem Česka o spolupráci se všemi demokratickými zeměmi bez ohledu na to, zda si to někdo přeje nebo nepřeje. Vystrčil očekává i prohloubení ekonomických vztahů. Do Asie se s ním vydá třeba senátor Jiří Růžička (TOP 09 a STAN) nebo Pavel Fischer (nestr.).
27. 8. 2020Aktualizováno27. 8. 2020, 14:39|

Česká firma Bohemia Interactive popřela, že v ní získala podíl čínská společnost Tencent

Česká společnost vyvíjející počítačové hry Bohemia Interactive popřela informace médií, že do ní majetkově vstoupila čínská internetová firma Tencent. Firmy spolu dřív jednaly a v budoucnu mohou spolupracovat,  oznámila česká společnost. V úterý server The Information napsal, že čínský technologický gigant měl v české firmě získat podíl mezi 70 a 80 procenty za 260 milionů dolarů (6,2 miliardy korun).
3. 6. 2020Aktualizováno3. 6. 2020, 12:51|

Čínský Tencent vstoupil za 6,2 miliardy do českého studia Bohemia Interactive, píše server

Čínský technologický gigant Tencent vstoupil podle serveru The Information do české firmy Bohemia Interactive, která se zabývá vývojem počítačového softwaru či videoher. Za 260 milionů dolarů, zhruba 6,2 miliardy korun, získal podíl mezi 70 a 80 procenty. The Information se odvolává na dobře obeznámený zdroj. Tencent odmítl věc komentovat, české herní studio zatím na žádost webu o komentář nereagovalo.
2. 6. 2020|