TÉMA

Louisville

Počet obětí střelby v bance v Louisville stoupl na pět

Zaměstnanec banky v Louisville v americkém Kentucky zastřelil pět kolegů. Počet obětí pondělního útoku stoupl ze čtyř na pět poté, co zraněním podlehla sedmapadesátiletá žena, oznámily tiskové agentury. Policie pachatele zastřelila.
11. 4. 2023|

Po střelbě v bance v Louisville je několik mrtvých

Střelba v budově banky v centru amerického města Louisville si vyžádala pět mrtvých včetně útočníka. Devět lidí utrpělo zranění, informuje agentura AP s odvoláním na místní policii. Na místě zasahovali policisté i agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Všichni zranění, včetně dvou policistů, jsou podle stanice CNN v nemocnici. Motiv střelby není známý, podle agentury Reuters byl ale střelec současným či bývalým zaměstnancem banky.
10. 4. 2023Aktualizováno10. 4. 2023, 20:29|

Požáry u amerického Denveru donutily k evakuaci desetitisíce lidí, sedm jich je zraněno

Přes třicet tisíc obyvatel amerického státu Colorado dostalo ve čtvrtek příkaz k evakuaci kvůli rychle postupujícím požárům poblíž Denveru, které nakonec zničily stovky domů. V pátek úřady evidovaly sedm zraněných, ale žádné mrtvé či pohřešované, a situace se podle agentury AP uklidňovala. Požáry v nezvyklou roční dobu vystřídalo sněžení.
31. 12. 2021Aktualizováno31. 12. 2021, 20:32|

Během protestů v americkém městě Louisville byli postřeleni dva policisté

Během protestů, které vypukly ve městě Louisville v americkém státu Kentucky po středečním rozhodnutí v kauze zabité Afroameričanky Breonny Taylorové, byli postřeleni dva policisté. Oba jsou mimo ohrožení života. Tématu amerických protestů se ve svém vstupu věnoval zpravodaj ČT David Miřejovský.
24. 9. 2020Aktualizováno24. 9. 2020, 17:05|

Seattle zažil největší americký protest za poslední týdny, při střelbě v Austinu zemřel člověk

Dav čítající zhruba dva tisíce lidí v sobotu prošel americkým městem Seattle ve státě Washington. Protest proti rasismu a zejména proti přítomnosti federálních agentů označila agentura Reuters za největší demonstraci hnutí Black Lives Matter za poslední týdny. Menší protesty se konaly také v texaském Austinu, v Louisvillu v Kentucky či v kalifornském Oaklandu. V Austinu se při protestu střílelo a jedna osoba přišla o život.
26. 7. 2020Aktualizováno26. 7. 2020, 13:48|

Protesty kvůli smrti George Floyda se šíří po USA, v Minneapolisu zapálili demonstranti policejní stanici

Protesty kvůli úmrtí zatýkaného Afroameričana George Floyda ve městě Minneapolis v Minnesotě se rozšířily do velkých měst v dalších amerických státech. Do ulic vyšli lidé například v Memphisu v Tennessee či v Denveru v Coloradu. V Minneapolisu zapálili demonstranti policejní stanici a policie při živém vstupu zatkla afroamerického zpravodaje CNN.
29. 5. 2020Aktualizováno29. 5. 2020, 23:09|