TÉMA

Rokytka

Na kterém pražském mostě roste rozmarýnka? Nad Vltavou jich je dvacet, další stojí nad Berounkou a Rokytkou

Praha má další most. Přesněji je to lávka pro pěší a cyklisty, která dostala pojmenování podle ostrova Štvanice. Ten spojuje s Holešovicemi a Karlínem a nahrazuje dosavadní přívoz. Z historického pohledu je to jubilejní dvacátý most přes Vltavu, geograficky je to po proudu patnácté přemostění Vltavy v Praze. Ve skutečnosti je ale v Praze mostů mnohem více, často se na ně ale zapomíná, protože nevedou přes Vltavu.
28. 7. 2023|

Obnova Lítožnického rybníka skončila. Poslouží k rekreaci i ochraně při povodních

Obnova Lítožnického rybníka na pomezí Dubče a Běchovic skončila a nyní se rybník napouští. Vznikla nová hráz, bezpečnostní přeliv a opravy se dočkalo koryto Říčanského potoku, které teď opět má meandry. Náklady dosáhly 45 milionů korun.
28. 5. 2020|

Stezka přes Bečvu i kolem Nových Mlýnů. Města dostanou více peněz na trasy pro cyklisty

O sto milionů víc než loni na výstavbu a opravu cyklostezek dostanou obce od Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Důvodem je paradoxně nedostatek peněz, fond se totiž kvůli koronavirovým opatřením rozhodl spolu s financemi vyhrazenými pro letošní projekty uvolnit i peníze z rozpočtu na rok 2021. Koronavirová pandemie ovlivní i některé krajské příspěvky na cyklostezky. Například v Plzeňském kraji budou muset plánovanou podporu snížit o osm milionů korun.
19. 5. 2020|