TÉMA

Jan Bradáč

Kultura pociťuje po uvolnění opatření obnovený zájem publika

Do kina, divadla nebo na koncert už je možné jít jenom se vstupenkami, od 10. února skončila povinnost prokazovat se potvrzením o očkování nebo dokladem o prodělání nemoci. Většina kulturních organizací pociťuje nárůst zájmu diváků. Jenom do biografů přišlo minulý týden skoro 240 tisíc lidí, o polovinu víc než před čtrnácti dny. Pomohla i česká pohádka Tajemství staré bambitky.
21. 2. 2022|

Peter Bebjak natáčí Stínohru, Milan Ondrík v ní boxuje za spravedlnost

Slovenský režisér Peter Bebjak začal natáčet nový thriller. Film Stínohra má česko-slovenské obsazení. Na plátně se objeví Milan Ondrík, Hynek Čermák, Vladimír Javorský nebo Kristýna Frejová. Příběh o hledání spravedlnosti vychází z osobní zkušenosti autora námětu Jana Bradáče. Scénář napsala jeho žena Vendula Bradáčová.
1. 12. 2020|

Velký návrat kin, nebo útěk diváků a krach? Koronavirus zrychlil proměnu filmového světa

Zatímco tuzemští kinaři vyhlíží pondělní termín, kdy budou moci po téměř dvou měsících otevřít své sály, a to stále s řadou restrikcí, svět stále bojuje s koronavirem. V této situaci hlásí rozmanité streamovací platformy raketový nárůst sledovanosti. Animovaný snímek Trollové: Světové turné ze stáje Universal dokonce přesunul premiéru do on-line prostředí a slaví nečekaný úspěch. Proti tomu se ostře vymezili zástupci kin a vyhrožují bojkotem společnostem, které by je chtěly obejít. Jak z toho vyjdou česká kina? Čeká je velký návrat, nebo postupný odliv diváků a pád mezi zapomenuté druhy zábavy?
10. 5. 2020|