TÉMA

Keith Richards

Mick Jagger slaví osmdesátiny. Zvláštní fenomén, říká o něm Mišík

Mick Jagger, jeden z nejslavnějších hudebníků planety, slaví osmdesátiny. Jeho The Rolling Stones byli svého času populárnější než The Beatles. Od britské královny obdržel šlechtický titul. Dodnes se udržuje ve skvělé fyzické kondici, je známý svým humorem a má vřelý vztah k Česku.
26. 7. 2023|

Beatles a Rolling Stones mnoho společného nenahráli. Možná to změní příští album Stounů

Dva bývalí členové Beatles Paul McCartney a Ringo Starr se možná objeví na příštím albu Rolling Stones. Americký týdenk Variety přišel s informací, že hudebníci již část materiálu nahráli v Los Angeles. Produkce alba se blíží do fáze mixování, co se objeví na finální podobě desky, si ovšem zatím nechávají hudebníci pro sebe.
23. 2. 2023|

Zemřel bubeník Rolling Stones Charlie Watts

Nedlouho po osmdesátých narozeninách zemřel bubeník skupiny Rolling Stones Charlie Watts.  Ke slavné kapele se rocker se vzezřením anglického gentlemana přidal v roce 1963. „Charlie byl milovaným manželem, otcem a dědečkem a jako člen Rolling Stones také jedním z nejlepších bubeníků své generace,“ uvedl v prohlášení bubeníkův mluvčí Bernard Doherty.
24. 8. 2021Aktualizováno24. 8. 2021, 23:55|

Hodina medzi psom a vlkom není pro Richarda Müllera ponurá

Mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní údajně vytvářejí umělci svá nejlepší díla, rodí se nejvíce dětí, ovšem také nejvíce lidí umírá. Právě do tohoto magického času zasadil slovenský zpěvák a hudebník Richard Müller svou novou nahrávku. Hodina medzi psom a vlkom ale podle jeho slov nemá být ponurá, přestože vznikla v čase pandemie.
14. 10. 2020|

Tanky se valí ven, kameny se valí sem. Před 30 lety zahráli v Praze Rolling Stones

Evropa je teď větší, okomentoval Mick Jagger pád železné opony. Koncert kapely Rolling Stones 18. srpna 1990 v Praze byl důkazem, že i Československo do větší Evropy patří. Místo spartakiádních Poupat duněla strahovským stadionem Satisfaction od symbolu západní kultury.
18. 8. 2020|

„You Are The Champions“. Kapela Queen zahrála pro zdravotníky v první linii

Kapela Queen vydala novou verzi slavného hitu „We Are The Champions“. Píseň s upraveným textem adresuje všem, kteří bojují s koronavirem v první linii. Výtěžek poputuje do nadace Světové zdravotnické organizace (WHO) pro potírání nemoci COVID-19. Už dříve boj proti šíření nákazy podpořili Paul McCartney, Elton John, Lady Gaga, Billie Eilish nebo Rolling Stones.
2. 5. 2020|