TÉMA

Zoologická zahrada Liberec

Oprava Kulturního centra Lidové sady v Liberci se prodraží asi o 75 milionů

Připravovaná rekonstrukce Kulturního centra Lidové sady v Liberci bude téměř o 40 procent dražší, než se původně předpokládalo. Hlavně kvůli požadavkům památkářů a také hasičů se cena zvýšila z původně odhadovaných dvou set milionů korun na 275 milionů. Stavbu financuje kraj, na projekt se podařilo získat dotaci 121 milionů, krajští zastupitelé ale museli schválit víc peněz na spolufinancování. Částka se zvýšila z původních 79 milionů korun na 154 milionů korun.
28. 11. 2023|

Zastupitelé Liberce schválili převod zoo a botanické zahrady na kraj. Majetek má hodnotu 700 milionů

Zastupitelé Liberce schválili převod majetku zoo a botanické zahrady v účetní hodnotě přes 700 milionů korun na kraj. Naopak darem získá radnice dva domovy seniorů na Františkově a ve Vratislavicích v hodnotě zhruba půl miliardy korun. Proti této směně byla opozice. Vadí ji zejména, že město přijde o zoo. Schválený převod majetku završil dohodu města s krajem, že si vymění zřizovatelská práva ke čtyřem organizacím. Změna začne platit 1. ledna 2022.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 18:31|

Velké zoologické zahrady otevřely venkovní prostory. Ty menší zatím nesplňují podmínky

Po zmírnění vládních opatření mohou od pondělka 27. dubna otevřít venkovní prostory také zoologické zahrady. Do těch velkých míří od rána stovky lidí. Zahrady už o víkendu prodávaly vstupenky on-line. Právě elektronický prodej dělá největší problémy malým zoo. Proto zatím nemohly své areály zpřístupnit návštěvníkům. Vládní opatření proti nemoci COVID-19 uzavřela zoo veřejnosti 13. března.
27. 4. 2020|