TÉMA

Nebytové prostory

Pronájem nebytových prostor v Praze se prodraží. Radní schválili zvýšení o inflaci

Praha zvýší nájemné za nebytové prostory a objekty a pachtovné za pozemky o výši inflace. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí schválili pražští radní. Nájemné v bytech a nebytových prostorech zvyšují také radnice městských částí. Za celý loňský rok činila průměrná míra inflace podle Českého statistického úřadu 10,7 procenta.
12. 2. 2024|

Policie stíhá další lidi v kauze přidělování nebytových prostor v Brně

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) obnovila trestní stíhání v případu přidělování nebytových prostor v Brně. V tiskové zprávě o tom informovala Petra Lastovecká z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. V případu jde konkrétně o prostory v ulici Hlinky. Podle dřívějších informací médií čelí obvinění dvě ženy, nově k nim podle Lastovecké přibyli další dva obvinění. Tři lidé jsou stíháni z podplácení, jeden člověk pak z podvodu. Původní trestní stíhání zastavilo v lednu Nejvyšší státní zastupitelství na základě stížnosti dvou obviněných.
10. 8. 2023Aktualizováno10. 8. 2023, 14:55|

Policie stíhá v Brně dva lidi kvůli nakládání s nebytovými prostory

Policie zahájila trestní stíhání dvou lidí pro podvod spáchaný formou spolupachatelství v souvislosti s podezřením na neoprávněné nakládání s nebytovými prostory v Brně. Oba zadržela. Na webu Vrchního státního zastupitelství v Olomouci o tom informovala žalobkyně Petra Lastovecká. Sdělila, že zadržení nevykonávají politické funkce.
23. 11. 2022Aktualizováno24. 11. 2022, 13:08|

30 let zpět: Nebytové prostory nejsou

Chtěli jste v roce 1990 začít podnikat? Museli jste mít kde. Abyste sehnali nebytový prostor, museli jste uplácet nebo mít někde protekci. Na Praze 2 se národní výbor úspěšně pokusil situaci řešit.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
3. 4. 2020|