TÉMA

Rokytnice v Orlických horách

Sníh zkomplikoval na některých místech dopravu

Sníh a mráz způsobily ve středu ráno potíže dvěma linkovým autobusům v Rokytnici v Orlických horách. Silničáři v Libereckém kraji kvůli očekávanému intenzivnímu sněžení od jedenácti hodin uzavřeli pro nákladní vozy nad 3,5 tuny silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál na hraniční přechod s Polskem. Autobusy a osobní vozy tudy projedou. Ve Zlínském kraji je kvůli ledovce neprůjezdná silnice III/42826 mezi Modrou na Uherskohradišťsku a rekreační oblastí Bunč. Lavinové riziko v Krkonoších stouplo na třetí stupeň. Meteorologové varují před sněžením a silným větrem.
1. 2. 2023Aktualizováno1. 2. 2023, 14:42|

Firma v Rokytnici v Orlických horách obnovila po čtyřech dnech dodávku tepla

Společnost Ekoenergy Moravia v úterý večer po 21:00 obnovila dodávku tepla v Rokytnici v Orlických horách. Dohodla se na tom na jednání s představiteli města. Novinářům to řekl ředitel firmy Luděk Koch. Dohoda platí do 31. prosince letošního roku, dodal. Od soboty byl v obci bez tepla asi tisíc lidí.
8. 11. 2022Aktualizováno8. 11. 2022, 21:58|

Tisícovka lidí v Rokytnici zůstává bez tepla. Město chce, aby ERÚ nařídil obnovení dodávek

Bez tepla a teplé vody zůstává asi tisíc lidí v Rokytnici v Orlických horách. Společnost Ekoenergy Moravia dodávky přerušila v sobotu. Důvodem je spor s městem o cenu a doplatek za letošní rok. Rokytnice se obrátila na Energetický regulační úřad. Chce, aby vydal předběžné opatření a obnovení dodávek nařídil. Město se zároveň snaží dohodnout i s dodavatelem.
7. 11. 2022|

Rokytnice v Orlických horách se kvůli zastavení dodávek tepla obrátí na ERÚ

Část obyvatel Rokytnice v Orlických horách na Rychnovsku je od soboty bez tepla a teplé vody. Dodávky několika stovkám domácností, základní škole a ústavu sociální péče zastavila firma Ekoenergy Moravia. Zastavení dodávek tepla se týká tří kotelen. Město se hodlá obrátit na Energetický regulační úřad (ERÚ), aby firmě obnovení dodávek nařídil. Současně je radnice připravena k jednáním s firmou, se kterou vede spor o cenu tepla. Na odstavení dodávek upozornil server tn.cz.
6. 11. 2022Aktualizováno6. 11. 2022, 17:34|

Při čelním střetu dvou osobních aut zemřeli na Rychnovsku tři lidé

Při čelním střetu dvou osobních automobilů na Rychnovsku zemřeli tři lidé. Tragická nehoda se stala v pátek okolo šesté hodiny večer na silnici druhé třídy mezi Rychnovem nad Kněžnou a Rokytnicí v Orlických horách.
13. 8. 2022Aktualizováno13. 8. 2022, 14:16|

Na Rychnovsku hořela budova pily, oheň už se hasičům podařilo zlikvidovat

V Rokytnici v Orlických horách na Rychnovsku v pondělí večer vzplála budova pily. Oheň se rozšířil i na obytnou část objektu. Hasiči kvůli počtu zasahujících jednotek vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Během noci se oheň podařilo zlikvidovat, za denního světla budou místo ohledávat vyšetřovatelé.
18. 7. 2022Aktualizováno19. 7. 2022, 05:34|

30 let zpět: Nechceme polní prádelnu

V Rokytnici v Orlických horách se demonstrovalo proti sovětské polní prádelně. Důvodem, jako u mnoha podobných případů, byla ekologická zátěž a ohrožení pitné vody pro město.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
2. 4. 2020|