TÉMA

Blokové čištění

Ignorovat blokové čištění se nejvíce prodraží ve Zlíně a Brně

S jarem přichází období blokových čištění v městských ulicích – a také masivních odtahů aut, která jejich řidiči před úklidem neodvezou z ulic. Auta se podle dávného rozsudku musí po konci čištění na místo vrátit, jejich řidiči se ale nevyhnou sankcím. Jejich výši stanovují radnice. V Brně pro letošek takzvané nadzvednutí auta zdražilo na 3500 korun oproti dřívějším 1800. Vedení města argumentuje tím, že původní částka nepokryla náklady na odtah. Ve většině krajských měst platí řidiči méně, přičemž k nejlacinějším patří Praha a Ostrava.
2. 4. 2024|

Brněnské ulice jsou zasypané listím. Letos opadává až po plánovaném blokovém čištění

V některých brněnských městských částech mají problémy s úklidem listí. Podzimní blokové čištění tam bylo už v říjnu. Letos ale kvůli relativně teplému podzimu listí ze stromů opadává později než obvykle. Technika už je připravená na zimu a místo smetáků má radlice.
21. 11. 2023|

Ve městech začalo jarní blokové čištění. Na rozdíl od loňska už ale bez tolerance k řidičům

Města postupně začínají s blokovým čištěním ulic po zimě. Úklid i letos ovlivňují vládní omezení, kvůli časté práci z domova zůstává před domy v ulicích větší množství aut než obvykle. Zatímco loni na jaře byla města tolerantní, někde dokonce bloková čištění omezila, letos chtějí uklízet a pokutovat naplno.
26. 3. 2021|

Čištění ulic bez odtahů a pokut. Města kvůli současné situaci zaparkovaná auta spíš tolerují

Opatření proti šíření koronavirové nákazy komplikují i bloková čištění po zimě. Část měst úklid odložila na neurčito, většina ale ulice čistí. Především kvůli omezení prašnosti, což doporučují i hygienici. Pokuty za nepřeparkovaná auta ale řidičům nerozdávají, ani je neodtahují.
31. 3. 2020Aktualizováno1. 4. 2020, 14:04|