TÉMA

Benefice

Kyjevští sólisté zahráli na Pražském jaru na podporu Ukrajiny, válka je zastihla na turné

Mezinárodnímu hudebnímu festivalu Pražské jaro se na poslední chvíli podařilo zařadit do programu koncert ukrajinského komorního tělesa. Kyjevské sólisty zastihlo vypuknutí války na Ukrajině při turné v zahraničí. Do své vlasti se už nevrátili. Jejich festivalový koncert ve čtvrtek večer byl benefiční.
2. 6. 2022|

Adventní koncerty nebo benefiční StarDance. Česká televize má nakročeno na rekordní charitativní rok

Minulý rok podpořila Česká televize 94 charitativních, humanitárních či osvětových projektů, odvysílala 31 benefičních pořadů, ze kterých získala více než 82 milionů korun na dobročinné účely. Například díky pěti adventním koncertům se podařilo vybrat přes 27 milionů korun. Díky letošním charitativním projektům v podobě charitativních koncertů nebo StarDance je pak nakročeno na rekordní rok.
21. 12. 2021|

ČT uspořádala Koncert pro Moravu. Lidé zaslali jen skrze DMS přes 11 milionů korun

Česká televize uspořádala benefiční koncert pro lidi z jihomoravských obcí poničených prudkými bouřemi a tornádem. Před koncertem a během něj diváci přispěli formou dárcovských SMS více než deset milionů korun. Možnost finančně pomoci trvá i nadále.
30. 6. 2021Aktualizováno30. 6. 2021, 21:48|

ZÁZNAM: Česká filharmonie hrála pro nemocnice, které bojují s koronavirem

Benefiční koncert pro pražské a brněnské nemocnice bojující s epidemií koronaviru připravila na sobotní večer Česká filharmonie. Kvůli zákazu pořádání společenských akcí hudebníci hráli před prázdným hledištěm pražského Rudolfina. Posluchači přesto o hudební zážitek nepřišli, koncert vysílala ČT art a bylo možné ho sledovat také přes internet, na facebookové stránce České filharmonie nebo v tomto článku.
28. 3. 2020Aktualizováno28. 3. 2020, 22:11|