TÉMA

Tomáš Kubík

Rusko je na trajektorii konfliktu s Aliancí, uvedl Řehka

Válka mezi Ruskem a Severoatlantickou aliancí je podle náčelníka generálního štábu Karla Řehky možná. Pokud by vypukla, Česko by bylo od první chvíle jejím účastníkem, řekl Řehka v Poslanecké sněmovně na konferenci Vnitřní bezpečnost a odolnost státu. Zásadní pro zabránění takovému scénáři je podle něho příprava a odstrašení. Na konferenci vystoupil i ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka. Podle něj se Rusové zřejmě budou snažit zabránit schválení americko-české obranné smlouvy.
29. 5. 2023Aktualizováno29. 5. 2023, 14:19|

Zločiny na síti loni v Česku tvořily desetinu kriminality. Pachatelé využívají psychologické triky

Pachatelé kybernetické kriminality, která stále vzrůstá, využívají řadu psychologických triků. U obětí vyvolávají strach, zvědavost či ziskuchtivost, zneužívají jejich důvěru, neopatrnost, neznalost i časovou tíseň, zaštiťují se falešnými autoritami.
7. 2. 2023|

Kriminalita v Česku se loni zvýšila, proti roku 2019 je ale nižší

Kriminalita v Česku loni oproti předchozímu roku stoupla. Policie zaznamenala 181 991 trestných činů, meziročně o 18,8 procenta více. Statistiky v pátek na tiskové konferenci představili policejní prezident Martin Vondrášek a jeho náměstek Tomáš Kubík. Počet registrovaných skutků je ale stále nižší než v roce 2019, tedy před pandemií nemoci covid-19. Tehdy policie evidovala 199 221 trestných činů.
13. 1. 2023Aktualizováno13. 1. 2023, 12:10|

Obchodníci hledají brigádníky, kmenoví zaměstnanci se musejí starat doma o děti

Obchody nabírají brigádníky a zaměstnance z gastronomie. Hlavním důvodem je zvýšená poptávka po potravinách kvůli pandemii koronaviru. Zvyšuje se také absence kmenových zaměstnanců, kteří zůstávají doma s dětmi. ČT to řekl tiskový mluvčí společnosti Penny Market Tomáš Kubík.
18. 3. 2020|