TÉMA

Koronavir

V USA vypršelo povolení pro antimalarika, která na covid-19 doporučoval Trump

Ve Spojených státech už není povoleno na léčbu nemoci covid-19 předepisovat antimalarika propagovaná prezidentem Donaldem Trumpem. Americký úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) v pondělí po necelých třech měsících stáhl povolení pro mimořádné využití léku hydroxychlorochin i podobné látky chlorochin. Podle regulatorního orgánu by už nebylo rozumné tyto přípravky považovat za efektivní lék na nemoc z koronaviru, přičemž teoretický přínos prý nepřevažuje nad „známými a potenciálními riziky“.
15. 6. 2020|

Indie prodloužila zákaz vycházení. Uvolňování v Británii je terčem kritiky

Desetitisíce Řeků v neděli po více než dvou měsících koronavirové přestávky směly poprvé přijít na bohoslužbu do kostela. Kvůli karanténním opatřením nemohli věřící oslavit ani pravoslavné Velikonoce, které letos připadly na konec dubna. Indie prodloužila zákaz vycházení do konce května. V Itálii zemřelo 145 lidí s koronavirem, což znamená nejmenší denní bilanci od 9. března.
17. 5. 2020Aktualizováno17. 5. 2020, 18:37|

Zdravotnictví očekává kvůli koronaviru výpadek příjmů vyšší než 30 miliard korun

Výpadek příjmů poskytovatelů zdravotní péče kvůli omezením v důsledku epidemie koronaviru dosáhne letos podle ministerstva zdravotnictví 30,5 miliardy korun. Resort počítá s přímou kompenzací ve výši 27 miliard.
17. 5. 2020|

Podle Babiše je ve hře další žádost o prodloužení nouzového stavu

Z nemoci covid-19 se v Česku vyléčila už víc než polovina nakažených. Od rána přibylo vyléčených 183 na 3999, nakažených 37 na 7878. Úmrtí je 254. Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) připustil, že vláda možná bude znovu žádat o prodloužení nouzového stavu. Poslanci jednali o koronavirových zákonech, schválili prodloužení vyplácení příspěvků pro živnostníky. Do sněmovny přinesli vládě petici pendleři, ve které se staví proti systému testování na hranicích. Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze opustil první pacient léčený experimentálním lékem remdesivir.
5. 5. 2020Aktualizováno5. 5. 2020, 22:10|

Rouška a hlt vodky ochrání. Deset mýtů, které se šíří o novém koronaviru

Jak zmírnit paniku, která se objevuje v souvislosti s nemocí COVID-19? Mimo jiné tím, že se člověk nenechá ovlivnit fámami a nesmysly. Z nejrůznějších zdrojů se například šíří zaručené návody na účinnou léčbu, přitom většina z těchto rad už byla přesvědčivě vyvrácena.
28. 2. 2020|