TÉMA

Stadler

Pražský dopravní podnik pořídí až dvě stě tramvají od firmy Škoda Transportation za 16,6 miliardy

Pražský dopravní podnik (DPP) nakoupí až dvě stě jednosměrných článkových tramvají Škoda ForCity Plus za 16,6 miliardy korun. Dodavatelem vozů bude firma Škoda Transportation (nyní Škoda Group), která zvítězila ve výběrovém řízení. DPP nejprve objedná závazně čtyřicet tramvají, prvních dvacet jich má v metropoli být v roce 2025, sdělil vedoucí tiskového oddělení DPP Daniel Šabík.
9. 11. 2023|

Zmodernizované vlaky jsou na tratích v Olomouckém kraji stále výjimkou. Jezdí místo nich staré motoráky

Na tratích v Olomouckém kraji mělo od dubna jezdit dvanáct modernizovaných souprav vlaků značky Stadler. Z opravárenských závodů na Slovensku jich ale zatím dorazila jen polovina, některé z nich jsou navíc poruchové. Nahrazují je proto staré motoráky. České dráhy už kvůli tomu dostaly několik pokut od olomouckého hejtmanství.
4. 8. 2022|

České dráhy stáhly na Olomoucku z provozu zmodernizované vlaky Stadler. Mají poruchy

Necelé dva měsíce jezdily na Olomoucku modernizované soupravy značky Stadler. České dráhy je kvůli závadám stáhly z provozu a reklamují je u slovenského dodavatele. Do provozu se musely vrátit desítky let staré vozy.
8. 2. 2022|

Vlaky Stadler nejsou bezbariérové, na Olomoucku musí upravovat zastávky

Správa železnic (SŽ) plánuje investovat desítky milionů korun do rekonstrukce několika zastávek na regionální trati mezi Olomoucí a Drahanovicemi na Prostějovsku. Vlaky Stadler, které na tuto trať poprvé vyjely v únoru, totiž nejsou bezbariérové, na rozdíl od vlaků Regionova, které trať ještě nedávno obsluhovaly. Senioři či handicapovaní cestující tak mají na některých zastávkách problémy.
2. 3. 2020|

České dráhy vyšlou na trať v Olomouckém kraji první dva repasované vlaky z Německa

V Olomouckém kraji budou jezdit repasované vlakové soupravy. Dvanáct jednotek se sníženou podlahou výrobce Stadler koupily České dráhy v Německu. První dva vozy si dráhy částečně opravily samy. Na koleje vyjedou v pondělí 17. února.
10. 2. 2020|