TÉMA

Jaroslav Kania

Zastupitelé kývli na výkup pozemků u mošnovského letiště pro armádní centrum

Moravskoslezští zastupitelé schválili výkupy dalších pozemků pro logistické centrum Armády České republiky u mošnovského letiště. Proti byla část opozice a své výhrady přišlo zopakovat i několik obyvatel okolních obcí, kteří se stavbou nesouhlasí.
7. 9. 2023|

Severní spoj na dálnici D1 v Ostravě čeká rekonstrukce, neprůjezdný bude měsíce

Severní spoj ostravské části dálnice D1 čeká od pondělí rozsáhlá rekonstrukce. Kvůli opravě tak bude téměř čtyři měsíce neprůjezdný. Kromě opravy vozovky se budou renovovat také mosty, protihlukové stěny nebo svodidla. Sdělila to mluvčí kraje Nikola Birklenová.
2. 7. 2023|

Reportéři ČT: Armáda chce v Mošnově skladovat stany či palivo. Dezinformace straší jadernými zbraněmi

Armáda chce postavit u mošnovského letiště velké logistické centrum. Záměr se stal terčem dezinformátorů. Ti tvrdí – přestože to armáda s velmi jasnými argumenty odmítá –, že se mají v Mošnově skladovat jaderné zbraně, že mají na základně pobývat američtí vojáci a že by se v případném konfliktu stala prioritním cílem Rusů. Mezi místními obyvateli začínají být patrné obavy z logistického centra, část proti němu sepsala i petici. O dění kolem připravovaného mošnovského logistického centra natáčel pro Reportéry ČT Karel Vrána.
18. 4. 2023|

Roční výdaje na energie by mohly vzrůst až na miliardu korun, obávají se kraje. Některé už šetří

Drahé energie výrazně dopadají i na rozpočty samospráv. Některé kraje odhadují, že jim kvůli tomu vzrostou roční výdaje až na miliardu korun. Část z nich navíc připravuje kvůli rostoucím cenám finanční podporu pro své obyvatele. Zaměřují se hlavně na nízkopříjmové domácnosti. Jiné regiony se obávají, aby vůbec měly dost peněz na své účty za energie.
7. 8. 2022|

Česká pošta postaví třídicí centrum v Mošnově. Propojí leteckou, železniční i silniční přepravu

Česká pošta mění logistiku balíků pro celou Evropu. V Mošnově na Novojičínsku vybuduje třídicí centrum, do nějž se přestěhují pobočky pošty z Olomouce a Ostravy, které jsou už kapacitně na hraně. Nové logistické centrum začne fungovat už letos v září a propojí leteckou, železniční i silniční přepravu.
24. 4. 2022|

Mošnovské letiště se rozšířilo o jeden hangár. Poslouží i k opravě Boeingů a Airbusů

Nový opravárenský hangár za 380 milionů korun otevřeli na letišti v Mošnově. Letecká opravna tam funguje už od roku 1993, spravují se tam například letouny Boeing 737 nebo Airbusy. V novém technickém zázemí pak najde práci další zhruba stovka zaměstnanců.
6. 2. 2020|