TÉMA

Michael Douglas

Filmový festival v Cannes zahájí Depp jako Ludvík XV. Českou tvorbu zastupuje FAMU

Cílem filmařů, herců a fanoušků kinematografie je v těchto dnech francouzská Riviéra. V Cannes totiž začíná už šestasedmdesátý ročník jednoho z nejvýznamnějších filmových festivalů světa. Zahájení obstará francouzský snímek z doby Ludvíka XV. s Johnnym Deppem v hlavní roli. O hlavní cenu, Zlatou palmu, se uchází novinky Akiho Kaurismäkiho, Wima Wenderse či Hirokazu Kore'edy. Mimo soutěž patří k očekávaným světová premiéra dalšího dobrodružství Indiany Jonese. Česká tvorba se festivalovému publiku představí díky dvěma krátkým snímkům z pražské FAMU.
16. 5. 2023|

Zemřel režisér Joel Schumacher. Proslavil ho Volný pád i filmy o Batmanovi

Ve věku 80 let zemřel v pondělí americký scenárista, režisér a producent Joel Schumacher. Mezi diváky je znám snímky Hráči se smrtí, Volný pád, Telefonní budka či dvěma filmy o Batmanovi. S odvoláním na režisérova mediálního zástupce uvedla agentura AP, že filmař podlehl rakovině po roce léčby.
23. 6. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Vyšinutý Russell Crowe vás naučí, jak vypadá opravdu špatný den

První filmovou novinkou, která v červenci otestuje návštěvnost amerických kin, má být nejnovější herecký počin Russella Crowea. V roli nebezpečného psychopata se rozhodne uštědřit několik krutých lekcí ženě, která mu v automobilové zácpě zkřížila cestu.
16. 5. 2020|

Zemřel Kirk Douglas, hvězda zlaté éry Hollywoodu. Bylo mu 103 let

Ve věku 103 let zemřel herec Kirk Douglas, jedna z ikon zlaté éry Hollywoodu. Douglas byl známý širokou škálou rolí, které za šest dekád na plátně ztvárnil. Hrál mimo jiné Spartaka ve stejnojmenném filmu Stanleyho Kubricka z roku 1960, který získal čtyři oscarové sošky. Kromě desítek rolí se v Hollywoodu podílel také na konci takzvané černé listiny, která penalizovala domnělé sympatizanty levice.
6. 2. 2020Aktualizováno6. 2. 2020, 12:01|