TÉMA

Elizaveta Maximová

Dům v lukách skrývá příběh o vysídlení, točí ho rakouská režisérka

Rakouská režisérka Tereza Kotyk natáčí na jižní Moravě rakousko-český koprodukční film Dům v lukách. Pokouší se v něm vypořádat s traumatem, které někdejším obyvatelům způsobilo násilné vysídlení po druhé světové válce a které se podepisuje i na dalších generacích.
26. 5. 2023|

Ano je ano, nebo ne? Činoherní klub hledá konsent v sexu i u soudu

Mezi pravdou a lží je ještě docela velký prostor, ukazuje se ve hře Konsent, kterou v české premiéře uvádí pražský Činoherní klub. Tragikomedie od britské autorky Niny Raineové se odehrává v právnickém prostředí i poté, co účastníci soudu odloží talár. V hlavní roli právníků, které příběh postaví proti sobě v případě znásilnění, se představují Vojtěch Kotek a Ondřej Rychlý.
28. 3. 2023|

Mám svoje otazníky, co v životě dál, říká herečka Veronika Khek Kubařová

Česká televize letos na Štědrý večer nabídne pokračování úspěšné pohádky Tajemství staré bambitky. Objeví se v ní i královna Julie, kterou hraje herečka známá z Dejvického divadla Veronika Khek Kubařová. Ta v rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o Dejvickém divadle, Ivanu Trojanovi i filmových rolích, které si prý vybírá podle chuti. „Baví mě ženy, které už mají něco odžito,“ říká.
22. 12. 2022|

Začalo první on-line Berlinale. V programu je i česko-rumunský Smolný pich či thriller s Annou Fialovou

Mezinárodní filmový festival Berlinale tentokrát pořadatelé rozdělili. Soutěžní část a sekce pro filmový průmysl začaly v pondělí a pokračují do pátku 5. března výhradně on-line. V červnu by se mohly podle stavu epidemie účastnit také diváci. Festival uvádí i dvě české koprodukce, jimiž jsou snímky Smolný pich aneb Pitomý porno a Je suis Karl.
2. 3. 2021|

Švehlík, Finger či Mauréry podléhají na ČT Stockholmskému syndromu

Únos a jeden výstřel změní život sedmi lidem. Od neděle 12. ledna možná i divákům České televize, kteří zhlédnou první část nového napínavého filmu. Ve Stockholmském syndromu čelí David Švehlík, Martin Finger, Zuzana Mauréry či Elizaveta Maximová mezním situacím i vlastnímu svědomí a morálce.
12. 1. 2020|