TÉMA

Ricky Gervais

Komedie, u nichž zamrazí. Na divadle je k vidění After Life Rickyho Gervaise i noví Homolkovi

Inscenace After Life Divadla Na Jezerce se ptá, jak se vyrovnat se smrtí milované osoby. Režisér Jan Hřebejk na jeviště převedl stejnojmenný seriál britského komika Rickyho Gervaise, hlavní roli v Hřebejkově verzi černé komedie hraje Milan Šteindler. Svérázná česká rodina Homolkových se zase představuje v pražském Švandově divadle.
30. 5. 2022|

Málo členů tmavé pleti a podezřelý výlet do Paříže. Zlaté glóby provází kontroverze

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu, která každoročně udílí filmové a televizní ceny Zlatý glóbus, se dostala do středu diskusí. Vítězství snímku Země nomádů nebo pokračování komedie Borat zakalily nové mediální kontroverze. Dva dny před letošním ceremoniálem vyšlo najevo, že skupina nemá jediného černošského člena. Asociace už přislíbila nápravu. Opětovně se také začalo řešit, zda se dary pro asociaci od velkých hollywoodských studií nedají považovat za formu úplatku.
1. 3. 2021|

Cynik Gervais, divný Tarantino, ušlechtilý Hanks. Ohlasy Zlatých glóbů hledají skutečné vítěze a poražené

Vtipkování moderátora Ricka Gervaise, svéráznost režiséra Quentina Tarantina nebo neúspěch streamovacích služeb jsou tématy, která vyzdvihují ohlasy na Zlaté glóby. Americké filmové ocenění se v neděli večer udělovalo posedmasedmdesáté.
7. 1. 2020|