TÉMA

Christina Kochová

Astronautky vystoupily z ISS a opravují technická zařízení

Astronautky amerického Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) Jasmin Moghbeliová a Loral O'Harová ve středu uskutečnily výstup z Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) do volného vesmírného prostoru.
1. 11. 2023|

Spatří odvrácenou stranu Měsíce. Mise Artemis II už zná svou posádku

Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) v pondělí představil posádku, která koncem roku 2024 obletí Měsíc. Půjde tak o nejvzdálenější cestu astronautů v historii. Misi, která potrvá deset dní, povede Američan Reid Wiseman. Lunární mise se rovněž vůbec poprvé zúčastní astronautka, a to Christina Kochová. Doplní je bývalý pilot Victor Glover a jediný Kanaďan posádky Jeremy Hansen. Posádku a techniku vybírala NASA záměrně tak, aby připravila další mise na dlouhodobý pobyt na Měsíci.
3. 4. 2023Aktualizováno3. 4. 2023, 20:01|

Dvojice astronautek vyměnila baterie na kosmické stanici

Dvě americké astronautky ve středu vyměnily zastaralé baterie na vnějším plášti ISS za modernější. Celá náročná akce trvala několik hodin.
15. 1. 2020|

Astronautka Kochová se stala rekordmankou v délce pobytu ve vesmíru

Americká astronautka Christina Kochová se v sobotu stala rekordmankou mezi ženami, pokud jde o dobu strávenou nepřetržitě ve vesmíru. Na Mezinárodní vesmírné stanici byla 289. den a do svého návratu na Zemi rekord ještě posune. Na Twitteru to oznámil americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA).
30. 12. 2019|