TÉMA

Jaroslava Wenigerová

Mediální rady

Zasedání Rady ČTK se zvrhlo v hádku. „Jak v JZD,“ posteskl si její předseda

Hlasité výměny názorů, osočování, uštěpačné poznámky – tak ve zkratce vypadalo pondělní jednání Rady ČTK. Některá původně plánovaná témata k projednání tak radní odložili na příště. „Jak v JZD tady,“ poznamenal na konci schůze kontrolního orgánu veřejnoprávní tiskové agentury jeho předseda David Soukup (za ANO). Radní se přitom měli původně věnovat novému etickému kodexu i úpravám jednacího řádu.
25. 2. 2020|
Podcast

„Žantovský na volbu předsedy nepřišel, omluvil se smskou. Nevím, zda restaurace dodávají nějaké omluvenky,“ říká šéf Rady ČTK

Nedávno zvolený předseda Rady ČTK David Soukup z hnutí ANO se kvůli novým pochybnostem o volbě předsednictva obrátí na právníka. Platnost volby teď totiž zpochybňuje místopředseda kontrolního orgánu Petr Žantovský. Ten se však prosincového hlasování nezúčastnil. Podrobnosti přináší nový podcast pořadu Newsroom ČT24.
22. 1. 2020|

Novým předsedou Rady ČTK byl zvolen kandidát ANO David Soukup

Novým předsedou Rady České tiskové kanceláře byl v pondělí jednomyslně zvolen mediální podnikatel a zastupitel za hnutí ANO na Praze 3 David Soukup. Byl jediným kandidátem. Místopředsedkyní Rady byla znovuzvolena Jaroslava Wenigerová (za ODS) a nově také bývalá ministryně a práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD), obě také jednomyslně. Rozhodla o tom Rada ČTK.
16. 12. 2019|