TÉMA

Deutsche Telekom

Stavbaři ve Frankfurtu poškodili optický kabel, tisíce cestujících Lufthansy měly problémy

Největší německá letecká společnost Lufthansa se od rána potýkala s výpadkem svého počítačového systému. Fungovat přestaly mimo jiné systémy pro odbavení a nástup do letadel. Výpadek způsobily stavební práce ve Frankfurtu nad Mohanem, při kterých byly poškozeny optické kabely. Frankfurtské letiště kolem poledne zrušilo všechny přílety a letadla odklánělo na jiná letiště. Přistávání se podařilo obnovit odpoledne, odlety později během dne.
15. 2. 2023Aktualizováno15. 2. 2023, 20:35|

Buffett prodal část akcií Applu a investoval do farmacie

Společnost Berkshire Hathaway patřící miliardáři Warrenu Buffettovi prodala ve třetím čtvrtletí 36,3 milionu akcií společnosti Apple a investovala miliardy dolarů do několika výrobců léků včetně firem Merck a Pfizer. Zvýšila také podíl v některých už vlastněných společnostech, jako je Bank of America, síť maloobchodů Kroger nebo automobilka General Motors a nakoupila akcie mobilního operátora T-Mobile US, uvedla firma v pondělí v údajích pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC).
17. 11. 2020|

Zákaznické systémy T-Mobilu po dvoudenním výpadku fungují

Mobilní operátor T-Mobile po dvou dnech obnovil zákaznické obslužné systémy. Ty byly od úterý kvůli poruše interních systémů mimo provoz, potvrdila mluvčí Martina Kemrová.
2. 7. 2020|

Výpadek zákaznických služeb T-Mobilu se protáhne na desítky hodin

Mobilní operátor T-Mobile se stále potýká s výpadkem některých zákaznických služeb. Odstranění problému, který vznikl v úterý dopoledne na discích v hradeckém datovém centru, si vyžádá desítky hodin práce, uvedla ve středu odpoledne mluvčí Martina Kemrová.
1. 7. 2020|

ČEZ prodal Microsoftu podíl v CyberX. Prý s velkým výdělkem

Energetická společnost ČEZ prodala nadnárodní firmě Microsoft minoritní podíl v izraelské společnosti CyberX, která je dodavatelem komplexních řešení v průmyslové kybernetické bezpečnosti. ČEZ část firmy vlastnil 15 měsíců prostřednictvím svého investičního fondu Inven Capital. Microsoft se stal jediným majitelem společnosti, odkoupil podíly všech ostatních investorů. Potvrdila to mluvčí ČEZu Alice Horáková. Cenu neuvedla. Americká stanice CNBC uvedla, že celkově Microsoft za firmu zaplatil 165 milionů dolarů (3,9 miliardy korun).
22. 6. 2020|

Huawei se bude smět podílet na budování mobilních sítí 5G v Británii. Ale jen omezeně

Británie povolí čínské společnosti Huawei Technologies omezený podíl na budování mobilních sítí páté generace (5G). Informovala o tom v úterý britská vláda. Varování před Huawei vydali v minulosti Američané, kritické stanovisko zaujal i český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost.
28. 1. 2020Aktualizováno28. 1. 2020, 20:19|
Doporučujeme

Beethovenovu Nedokončenou dokončí umělá inteligence

Devátá symfonie Ludwiga van Beethovena byla jeho poslední – z té Desáté složil jen několik not, které si stačil poznamenat, než roku 1827 zemřel. Tým muzikologů a programátorů se nyní pokusí tuto skladbu dokončit.
16. 12. 2019Aktualizováno22. 12. 2019, 14:55|