TÉMA

Wonder Woman

Amerika míří na stream, Češi bojují o kina. Jak koronavirus změnil filmový průmysl?

Zavřená kina, zrušené festivaly, posunuté premiéry nebo přerušená natáčení. A jedno přelomové oznámení velkého filmového studia. Koronavirus zasáhl filmový průmysl plnou silou, což mění způsob natáčení filmů i jejich sledování. Přinášíme rekapitulaci filmového roku, který zažil několik turbulencí a akceleroval přeměnu audiovizuálního byznysu.
14. 12. 2020|

Studio Warner Bros. otřáslo továrnou na sny. Duna, Wonder Woman či Matrix 4 budou zároveň v kinech i na streamu

Hollywoodské studio Warner Bros. uvede příští rok všechny svoje filmy ve Spojených státech zároveň v kinech i na streamovací platformě HBO Max, a to ve stejný čas. Společnost reaguje na minimální prodej lístků na nové filmy a na fakt, že většina amerických promítacích sálů je uzavřená. Jde o průlom v letitém modelu distribuce filmů, který podle pozorovatelů poškodí kina a nepůjde o vratný proces. HBO Max bude v druhé polovině roku 2021 k dispozici i v Česku.
4. 12. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Osmdesátková nostalgie strhla Wonder Woman

V příštím roce se dočká pokračování úspěšný komiksový film, který na plátně poprvé představil slavnou superhrdinku Wonder Woman. Komiksová amazonka s tváří Gal Gadotové minule vyprávěla příběh z časů první světové války, tentokrát se přesune do nedávné doby – osmdesátých let minulého století.
14. 12. 2019|