TÉMA

Jiří Čermák

Soud v případě revitalizace děčínských Podmokel uložil peněžité tresty

Okresní soud v Děčíně rozhodl v případu pochybné rekonstrukce historické části Podmokly o vyměření peněžitého trestu ve výši sto tisíc korun stavbyvedoucímu Jiřímu Čermákovi. Pracovníkovi technického dozoru Ladislavu Vlasákovi vyměřil pokutu 40 tisíc korun. Podle soudkyně se prokázalo, že fakturací prošly práce a materiál, který nebyl dodán. Městu byla způsobena škoda zhruba 2,8 milionu korun, kterou už uhradila stavební firma. V případě druhé pracovnice technického dozoru Edity Jiřišťové soud rozhodl o zastavení trestního stíhání s podmíněným odkladem 24 měsíců. Rozhodnutí není pravomocné.
14. 3. 2023|

Prodej Parlamentních listů? Nabízí se novinářské dno, ale i velká moc, říkají odborníci

Politický bulvár, politická inzerce, blogová platforma, most od dezinformačních médií k těm mainstreamovým. Tak novináři a mediální odborníci označují Parlamentní listy. Na české mediální scéně jsou už víc než deset let, teď se mluví o jejich možném prodeji. Zprávu v týdnu přinesl server Info.cz. Senátor Ivo Valenta a většinový majitel Parlamentních listů České televizi potvrdil, že dostal nabídku na odkup jeho podílu. Kdo by o web mohl mít zájem a co vše by s tímto médiem nový majitel získal?
9. 2. 2020|

Zemědělci někdo na pole vysázel stromořadí. Zbavit se ho bez povolení ale nemůže

Netradičním případem se zabývá policie a úřady v Přelouči na Pardubicku. Soukromému zemědělci Jiřímu Čermákovi někdo bez jeho vědomí na okraj pole vysázel jedenáct stromů. Zhruba pětileté ořešáky tvoří stromořadí v délce 120 metrů. Čermák nechce stromy ničit, na pozemku by mu ale jednou překážely. Zbavit se jich bez povolení však nemůže.
15. 12. 2019|