TÉMA

Rallye

Bývalý závodník Tlusťák podle nepravomocného rozsudku krátil daně, hrozí mu 5,5 roku vězení

Někdejší jezdec rallye Antonín Tlusťák by mohl jít do vězení. Soud jej uznal vinným v kauze daňových úniků, podle obžaloby neodvedl desítky milionů korun, zač mu uložil trest 5,5 roku vězení, verdikt zatím není pravomocný. Tlusťákovi hrozí také dvoumilionový peněžitý trest a zákaz činnosti ve statutárních orgánech firem na šest let. Závodník se v závěrečné fázi jednání přiznal.
26. 1. 2024Aktualizováno26. 1. 2024, 16:54|

Čínovský okruh proslavený rallye ustoupí obchvatu Klatov

Česko spolu s Německem a Rakouskem hostilo Středoevropskou rallye. Ta je letos vůbec poprvé součástí mistrovství světa. Motoristická soutěž zavítala i do Klatov. Na tamním Čínovském okruhu se konala jedna z rychlostních zkoušek, šlo o nejprestižnější událost v jeho historii. Zároveň ale byla poslední – okruh totiž příští rok ustoupí obchvatu Klatov.
1. 11. 2023|

Závodník rallye Tlusťák je ve vazbě. Viní ho z daňových podvodů za desítky milionů

Antonín Tlusťák, jeden z nejúspěšnějších tuzemských závodníků rallye a vicemistr Evropy z roku 2010, je ve vazbě. Policie ho obvinila z daňových podvodů se škodou bezmála dvacet milionů korun. Tlusťák přitom čelí obžalobě i v dalším podobném případu se škodou 47 milionů korun. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení. Vinu odmítá.
28. 3. 2023|

Žalobce i odsouzený Plášek se odvolali proti rozsudku v kauze rallye Lopeník

Státní zástupce Tomáš Pindur podal odvolání proti zprošťující části dubnového rozsudku Okresního soudu v Uherském Hradišti v případu rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Odvolal se i Petr Plášek, jediný z pěti obžalovaných, kterého soud v kauze uznal vinným. Případem se bude zabývat krajský soud. Závodní auto řízené advokátem Michaelem Bartončíkem tam na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, další dva lidé utrpěli zranění.
31. 5. 2022|

Soud uložil traťovému komisaři podmínku za chyby při pořádání rallye v Lopeníku. Další čtyři lidi obžaloby zprostil

Okresní soud v Uherském Hradišti uložil traťovému komisaři Petru Pláškovi osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu rok a půl za pochybení při pořádání rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Závodní auto tam na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, další dva lidé utrpěli zranění. Další čtyři muže, kteří se na organizací závodu podíleli, soud obžaloby zprostil.
7. 4. 2022Aktualizováno7. 4. 2022, 16:46|

Jaguary, mustangy i staré felicie obsadily budějovické náměstí. Startovala rallye veteránů

Více než 150 historických vozidel se vydalo na víkendovou cestu jižními Čechami a okrajově také Dolním Rakouskem. Jízda s názvem South Bohemia Classic odstartovala přehlídkou na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. a v pátek v podvečer vyrazili jezdci směrem do Českého Krumlova.
10. 9. 2021|

Bezpečnost závodu byla připravena nadstandardně, řekl svědek v kauze rallye v Lopeníku, kde zemřely čtyři dívky

Výslechy svědků pokračuje po delší odmlce v pondělí u Okresního soudu v Uherském Hradišti projednávání nehody na rallye v Lopeníku. Při nehodě v roce 2012 závodní auto usmrtilo čtyři dívky a dva lidi zranilo. Obžaloba z případu viní členy organizačního týmu rallye včetně traťového komisaře Petra Pláška, který podle ní jednal v rozporu se svými povinnostmi, když dívky nevykázal od trati.
31. 5. 2021|

Dva organizátoři u soudu odmítli podíl na tragédii při rallye v Lopeníku. Zemřely tehdy čtyři dívky

Dva obžalovaní, kteří v pondělí několik hodin vypovídali před uherskohradišťským okresním soudem, odmítli podíl na tragické nehodě při rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. V roce 2012 tam závodní vůz zabil čtyři dívky. K původně obžalovanému traťovámu komisaři nově přibyli čtyři lidé, kteří se na organizaci závodu podíleli. Za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti jim hrozí až šest let vězení.
9. 12. 2019|