TÉMA

Panelák

Uplynul rok od výbuchu paneláku v Prešově. Vyšetřování stále není u konce

Pietním shromážděním a odhalením pamětní desky si v Prešově připomněli rok od výbuchu plynu v panelovém domě. Při největší takové tragédii v novodobé historii Slovenska zemřelo osm lidí. Vyšetřování pokračuje, pět lidí je obviněných z obecného ohrožení. Část vlastníků už plánuje na místě stavbu nové bytovky.
6. 12. 2020|

Z Neapole zmizí Plachty. Nechvalně známé panelové domy byly dosud „symbolem Gomory“

Nechvalně proslulé neapolské sídliště Scampia čeká radikální změna. Demoliční čety do pěti týdnů zbourají obří panelové domy projektu Le Vele neboli Plachty. Pro obyvatele chudinské čtvrti, kterou „proslavily“ drogy a násilí zločineckých klanů Camorry, to bude znamenat nový začátek.
1. 3. 2020|

V Prešově začala demolice části domu poškozeného výbuchem plynu

V Prešově začaly bourací práce v panelovém domě, v kterém předminulý týden vybuchl plyn. Demoliční bagr, který dorazil do Prešova ze středočeského Kladna, rozebere horní podlaží dvanáctipatrového domu. Podle města zatím není jasné, jak dlouho práce potrvají. Při neštěstí zahynulo sedm lidí, jeden člověk je stále nezvěstný.
16. 12. 2019Aktualizováno16. 12. 2019, 18:11|

Prima odvysílala smrtelný pád muže z prešovského domu. Reportáží se bude zabývat vysílací rada

Po nedávném výbuchu plynu v domě v Prešově se na sociálních sítích objevilo video muže padajícího z balkonu. Slovenská policie požádala média, aby záběr nešířila, ale některá to přesto udělala – mezi nimi i česká Prima. Její reportáží se proto bude zabývat vysílací rada.
15. 12. 2019|

Slovenská policie po výbuchu v Prešově zadržela šest lidí, podle expertů by se budova měla zbourat

Páteční exploze v panelovém domě ve slovenském Prešově má zatím sedm obětí, jeden člověk se stále pohřešuje. Policie v souvislosti s výbuchem plynu zadržela šest lidí. Hasiči na jednání krizového štábu uvedli, že dům po opravách před několika lety nesplňoval bezpečnostní předpisy, proto s jeho vlastníky vedli spor. Hasit požár navíc mohli začít až dvě hodiny po jeho vypuknutí. Podle statiků by se celá poškozená budova měla zbourat.
7. 12. 2019Aktualizováno7. 12. 2019, 21:19|