TÉMA

Unidas Podemos

Ve Španělsku chystají placenou dovolenou pro ženy s bolestivou menstruací

Ve Španělsku chystají jako první v Evropě placenou dovolenou pro ženy s bolestivou menstruací. Vláda chce představit odpovídající návrh zákona, který má zaměstnankyním umožnit zůstat doma ve dnech, kdy trpí silnými bolestmi v podbřišku. Informuje o tom na svém webu španělský list El País. Ministryně hospodářství Nadia Calviñová se však obává, že opatření ženy znevýhodní.
17. 5. 2022|

Španělská vláda získala důvěru jen těsně. Bude první koaliční po více než čtyřiceti letech

Vláda Pedra Sáncheze získala důvěru parlamentu. Pro koaliční kabinet socialistů a radikálně levicového uskupení Unidas Podemos (Společně můžeme) hlasovalo 167 poslanců, proti 165. Vznik vlády umožnila separatistická Republikánská levice Katalánska, jejíž poslanci se zdrželi.
7. 1. 2020Aktualizováno7. 1. 2020, 15:06|

Ve Španělsku se přes povolební pat rýsuje nová vláda. Sánchez se dohodl s Unidas Podemos

Španělští vládní socialisté se předběžně dohodli na koaliční vládě s druhou nejsilnější levicovou aliancí Unidas Podemos. Lídři těchto formací Pedro Sánchez a Pablo Iglesias dohodu podepsali před novináři v salonku dolní komory parlamentu. K vládnutí budou potřebovat ještě podporu dalších menších stran. Některé jim ji už přislíbily, katalánská separatistická strana ERC ale levicový kabinet za současné situace podpořit odmítá.
12. 11. 2019Aktualizováno12. 11. 2019, 23:05|