TÉMA

Pražce

Skládka pražců u elektrárny na Sokolovsku už nehoří. Hasičům pomohl déšť

Skládka pražců poblíž hnědouhelné elektrárny Tisová na Sokolovsku už nehoří. Místo ale dál kontrolují hasiči. V úterý budou rozhodovat o dalším postupu a době hlídání požářiště, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Jejich zásah začal v pátek večer a počtem nasazených jednotek šlo o jeden z nejzávažnějších požárů v Karlovarském kraji za poslední dobu. Příčiny požáru se dál vyšetřují, předběžná škoda byla vyčíslena na 45 milionů korun.
29. 8. 2023|

Metro v Praze má výluku. Autobusy ho nahradí mezi Muzeem a Pražského povstání na více než týden

V Praze začala výluka metra mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. Místo linky C jezdí náhradní autobusy XC a zůstane to tak déle než týden – až do neděle 11. července. Dopravní podnik zatím vymění pražce ve stanici I. P. Pavlova. V minulosti podobné výluky, které zasáhly i do pracovních dnů, způsobily vážné komplikace, před dvěma lety nedokázala stanice Pražského povstání pojmout všechny přestupující lidi a někteří se dlouho nemohli dostat z metra.
3. 7. 2021|

Pražce jsou již na místě, výluka v pražském metru skončí dříve

Již od úterního rána bude jezdit pražské metro na lince C bez omezení. Původně dopravní podnik počítal s tím, že první pracovní dopoledne po Velikonocích ještě postihne výluka, kvůli které jezdí během svátků mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov autobusy. Práce v podzemí se ale podařilo urychlit.
13. 4. 2020|

Opuštěnou trať z filmu Páni kluci vyspraví pražce z metra, vrátí se na ni provoz

Občanské sdružení Zubrnická museální železnice letos dokončilo obnovu části trati mezi Zubrnicemi a Lovečkovicemi na Litoměřicku. Její část je známá především z filmu Páni kluci. Na zrekonstruovaný půlkilometrový úsek se tak v neděli po 41 letech od ukončení provozu vydá první vlak. Spolek dál plánuje příští rok pokračovat v obnově dalšího kilometru trati.
9. 11. 2019|