TÉMA

ICOM transport

Na Jihlavsku vymění autobusového dopravce

Autobusovou dopravu na Jihlavsku budou dalších deset let zajišťovat ČSAD Autobusy. Ve veřejné zakázce uspěly díky nejvýhodnější ceně. Nedávno modernizované autobusové nádraží v Jihlavě přitom patří společnosti ICOM transport, která v pozici regionálního dopravce za rok skončí. Zatím ale nic nenasvědčuje tomu, že by tam autobusy konkurence nesměly zajíždět.
8. 4. 2024|

Na Teplicku opět vynechávají některé autobusové spoje. Podle dopravce chybí ukrajinští řidiči

Na Teplicku je opět problém se zajištěním linkové autobusové dopravy. Jen ve čtvrtek nepojede na 55 pravidelných spojů. Dopravce uvedl, že nenastoupili řidiči původem z Ukrajiny. Linkové autobusy v okrese Teplice zajišťuje od začátku loňského prosince společnost ČSAD Slaný. Za neodjeté spoje na konci roku uložil Ústecký kraj dopravci pokutu, ta mu hrozí nyní znovu.
31. 3. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 08:49|

Na Českolipsku odříká nový autobusový dopravce spoje. Podle kraje jsou řidiči nemocní nebo v karanténě

Podobně jako na Teplicku ruší i na Českolipsku nový autobusový dopravce spoje. Krajem vlastněná společnost ČSAD Liberec vysvětluje výpadky množstvím řidičů, kteří onemocněli covidem-19, případně jsou v karanténě.
20. 12. 2021Aktualizováno20. 12. 2021, 13:25|

Autobusy na Teplicku mají problém. Spousta řidičů je nemocná, náhradníci region neznají

Změna autobusového dopravce na Teplicku, která proběhla k prvnímu prosinci, začíná způsobovat problémy. Krajský úřad v Ústí nad Labem v poslední době přijímá řadu stížností od cestujících. Těm vadí, že spoje mívají dlouhá zpoždění, některé autobusy nejezdí vůbec. Společnost ČSAD Slaný (dceřiná společnost ICOM transport), která dopravu zajišťuje, uvedla, že kvůli vysoké nemocnosti je nedostatek řidičů. Povolala tak řidiče z jiných regionů, ti ale Teplicko neznají a často bloudí.
11. 12. 2021|

Na Teplicko přišel nový dopravce a autobusy někdy nejezdí nebo bloudí. Řidiči jsou nemocní, hájí se firma

Cestující na Teplicku si stěžují na nového autobusového dopravce. Na krajský úřad denně přicházejí stížnosti na zpožděné nebo vůbec nevypravené spoje společnosti ČSAD Slaný, která patří do skupiny ICOM. Ústecký kraj hrozí pokutami, připouští ale, že hlavní je zařídit, aby cestující marně nečekali na zastávkách.
9. 12. 2021|

Od října se na Blanensku částečně změní dopravce, zavede nové autobusy

Celkem 55 nových autobusů bude od října jezdit v barvách Jihomoravského kraje. Obsluhovat budou hlavně linky na Blanensku. Půjde o vozy společnosti ICOM Transport se sídlem v Jihlavě, doposud cestující v oblasti vozil tamní dopravce ČAD Blansko.
12. 8. 2021|

Reagoval jsem, jak nejlépe jsem mohl, hájí se řidič, který s autobusem přejel přes blikající přejezd

Byla to riskantní jízda a nezodpovědnost, nebo manévr, který zabránil nehodě? Pod podmínkou anonymity vůbec poprvé promluvil řidič linkového autobusu, který koncem minulého týdne projel u Moravské Třebové přes železniční přejezd ve chvíli, kdy se blížil nákladní vlak. Vezl jedenadvacet lidí včetně školáků.
6. 11. 2019|

Na Jihlavsku narazil autobus do stromu, čtrnáct dětí je zraněných

Ve Věžničce na Jihlavsku v pondělí před půl třetí odpoledne havaroval autobus se 14 dětmi. Všechny se podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové zranily, jedno z nich středně těžce, třináct dalších lehce. Lehce zraněný je i řidič autobusu. Místo nehody mezi Věžničkou a Polnou je kyvadlově průjezdné.
11. 3. 2019Aktualizováno11. 3. 2019, 16:42|