TÉMA

Americká třída

Policie pátrala po útočníkovi, který v centru Plzně napadl muže a střílel do vzduchu. Sám se přihlásil

Po víc než pěti hodinách se na služebnu městské policie v Plzni přihlásil muž, který v úterý ráno v centru města na Americké třídě po potyčce s dalším mužem střílel do vzduchu pistolí. Policie po střelci od rána pátrala. Muž přišel odpoledne na služebnu a přiznal se, strážníci ho předali policistům, kteří ho převezli k výslechu a také zajistili jeho zbraň, sdělila policejní mluvčí Eva Červenková.
19. 10. 2021Aktualizováno19. 10. 2021, 20:05|

Americká třída v Plzni je zavřená. Hromadná doprava může jet bez zpoždění, auta však zaplnila vedlejší ulice

V zájmu zrychlení průjezdu městské dopravy je od pondělí pro auta uzavřená část Americké třídy v Plzni. A to i přes nesouhlas policie. Po jedné z nejvytíženějších plzeňských ulic denně jezdilo kolem 13 tisíc aut, mnohá z nich se první den přesunula do vedlejších ulic.
23. 8. 2021|

Žena, která v plzeňském klubu útočila kyselinou, půjde na šest let do vězení

Anna Kroftová, která loni v březnu v nočním klubu v Plzni polila dva muže a ženu kyselinou sírovou, si odpyká šest let ve vězení. Rozhodl tak pražský vrchní soud, který zamítl její odvolání a potvrdil srpnový rozsudek plzeňského krajského soudu. Žena se k činu přiznala, prý ale nevěděla, že použila žíravinu. Středeční rozhodnutí je pravomocné. Napadení utrpěli popáleniny, museli podstoupit několik operací.
6. 11. 2019|