TÉMA

Pracovní smlouva

Soud zastavil stíhání blízkého spolupracovníka exhejtmanky Jermanové. Doznal se a nahradí škodu

Obvodní soud pro Prahu 5 podmíněně zastavil trestní stíhání Romana Šuberta, bývalého vysoce postaveného úředníka Středočeského kraje a blízkého spolupracovníka někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO). Šubert, který čelil obžalobě kvůli kauze pracovních smluv externistů na krajském úřadě, se k činu doznal a s krajem se domluvil na náhradě škody. ČT to řekla mluvčí soudu Markéta Fikoczková.
25. 8. 2022|

Policie prověřuje agenturu kvůli pracovním smlouvám pro Ukrajince

Západočeští kriminalisté prověřují praktiky personální agentury Nazar Invest, která působí v Holýšově na jižním Plzeňsku. Trestní oznámení na ni podali ukrajinští uprchlíci. Společnost je údajně měla nutit podepisovat nevýhodné pracovní smlouvy. Firma Nazar Invest nařčení odmítá.
3. 6. 2022Aktualizováno3. 6. 2022, 20:52|

Bývalá vedoucí kanceláře exhejtmanky Jermanové míří kvůli smlouvám s externisty před soud

Státní zástupkyně podala obžalobu na někdejší vedoucí odboru kanceláře bývalé středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO). Týká se kauzy s pracovními smlouvami externistů na krajském úřadě. Informaci ČT potvrdila státní zástupkyně Michala Ševčíková. Žalobkyně viní úřednici Hanu Mastrini z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Druhého obviněného v kauze, kterým je bývalý vysoký úředník Roman Šubert, policie stále vyšetřuje. Kraj podle dřívějších informací údajně vyplácel externistům v době, kdy byla hejtmankou Pokorná Jermanová, pět milionů korun ročně.
4. 1. 2022|

Nejdelší stávka v americkém autoprůmyslu skončila. Zaměstnanci General Motors souhlasí s pracovní smlouvou

Americký odborový svaz United Auto Workers (UAW) informoval, že jeho členové ratifikovali novou čtyřletou pracovní smlouvu s největší americkou automobilkou General Motors (GM), což po 40 dnech ukončí stávku v automobilce. Informovala o tom agentura Reuters. Stávka v GM začala 16. září a byla nejdelší stávkou v americkém automobilovém průmyslu od roku 1970.
26. 10. 2019|