TÉMA

Jávské moře

Indonéské námořnictvo vylovilo černou skříňku zříceného letadla

Potápěči indonéského námořnictva vylovili z Jávského moře černou skříňku Boeingu 737-500, který v sobotu havaroval krátce po startu z letiště v Jakartě. Informovala o tom s odvoláním na mluvčího námořnictva agentura Reuters.
12. 1. 2021|

Potápěči našli v Jávském moři trup havarovaného letadla, těla i černé skříňky

Indonéští potápěči našli v Jávském moři části trupu letadla, které se v sobotu krátce po startu z Jakarty ztratilo z radarů a na jehož palubě bylo 62 lidí. Objeveny byly také části lidských těl, oblečení a trosky, napsala agentura AP. Později byly lokalizovány i takzvané černé skříňky.
10. 1. 2021Aktualizováno10. 1. 2021, 21:56|

Agentura, která pátrá po ztraceném letadlu indonéských aerolinek, možná nalezla jeho trosky

Indonéské aerolinky Sriwijaya Air v sobotu odpoledne místního času ztratily kontakt s letadlem Boeing 737-500 letícím z Jakarty. Na palubě spoje mířícího do města Pontianak v západní části ostrova Borneo bylo podle místních médií přes šedesát lidí. Úřady věc vyšetřují. Do oblasti předpokládaného pádu letounu mezi ostrovy Laki a Lancang u pobřeží ostrova Jáva vyslaly záchranná plavidla. Indonéská agentura, která po pohřešovaném letadlu pátrá, už zřejmě nalezla jeho trosky. Tamní ministerstvo dopravy zatím ale informaci stoprocentně nepotvrdilo, uvedl pro ČT zpravodaj Českého rozhlasu ve východní Asii David Jakš.
9. 1. 2021Aktualizováno9. 1. 2021, 19:27|

Za pád Boeingu 737 MAX v Indonésii může výrobce, piloti a údržba, oznámili vyšetřovatelé

Loňskou nehodu letounu Boeing 737 MAX v Indonésii způsobily technické problémy stabilizačního systému, špatný výcvik pilotů a nedostatečná údržba stroje. Uvedli to indonéští vyšetřovatelé ve zprávě, která byla v pátek zveřejněna. Stroj indonéské letecké společnosti Lion Air se 189 lidmi na palubě se loni v říjnu zřítil do Jávského moře.
25. 10. 2019|