TÉMA

Smíchov City

České dráhy přišly při prodeji pozemků na Smíchově o více než miliardu. Obchodem se zabývají soudy

Ztráta přes půl druhé miliardy je podle expertů výsledkem nevýhodného prodeje státních pozemků developerovi Luďku Sekyrovi. České dráhy s ním uzavřely smlouvu na prodej lukrativních pozemků na pražském Smíchově. Bývalé vedení Českých drah první část území prodalo výrazně pod cenou, nové vedení státní firmy se pokusilo navzdory platné smlouvě vyjednat lepší ceny. Přesto na prodeji tratilo stamiliony. Případem se zabývá policie a soudy. Pro Reportéry ČT natáčeli Jana Neumannová a Michael Fiala.
26. 9. 2023|

Ministerstvo, České dráhy, Správa železnic i Ředitelství silnic a dálnic. Havlíček chce dopravní centrálu na Smíchově

Ministerstvo dopravy, Správa železnic, České dráhy a Ředitelství silnic a dálnic by mohly sídlit v jednom komplexu. Uvažuje se o tom spolu s chystanou přeměnou smíchovského nádraží v Praze. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by současnou budovu resortu dopravy mohlo následně získat Národní muzeum.
24. 6. 2020Aktualizováno24. 6. 2020, 21:57|

Historická Praha je v ohrožení, varuje UNESCO. Z nečinnosti viní stát i radnici

Historické centrum Prahy by mohlo být zařazeno mezi památky v ohrožení. Seznam památek, kterým hrozí akutní nebezpečí zániku, spravuje UNESCO. Komisařům vadí plánované výškové stavby i chystaný nový stavební zákon, který nepočítá se závaznými stanovisky památkářů. Z nedostatečné péče o historické dědictví viní UNESCO český stát i Prahu. Radnice nepovažuje za reálné riziko vyřazení ze seznamu a celkově považuje zprávu za pozitivní.
24. 10. 2019Aktualizováno24. 10. 2019, 19:27|